Ana SayfaKulisAf getirilmesini destekliyorum---

Af getirilmesini destekliyorum

2 / 2
Af getirilmesini destekliyorum
12 Ekim 2012 - 19:48 www.borsagundem.com

MANİPÜLASYONU İNCELEMEK ZOR İŞTİR
Ceza hukukunda bir ceza veriliyorsa bunun çok somut ve net delillere dayandırıldığını altını çizen Haselçin Borsagundem.com’a yaptığı değerlendirmeye şöyle devam etti: “Köşe yazımda da yazdığım gibi SPK raporları genellikle kanaate dayalı oluyor. Bu işi yapanların kasıtlı olduğunu ortaya koymak da çok zor bir durum. Gerçekten manipülasyonu incelemek çok zor bir iştir. Her şey daha somut olursa hem SPK daha rahat eder, hem de yatırımcılar. Bütün bunların ötesinde benim asıl vurgulamak istediğim konu manipülasyonsuz bir borsa yaratmak neredeyse imkansız. Dünyanın bütün borsalarında var. Ama önemli olan manipülasyonu en aza indirebilmek için piyasanın derinliğini artırmak gerekiyor. İşlem hacminin artırılması lazım. Sığ piyasalarda manipülasyon işlemleri her zaman başımızın belası olmaya devam edecek.”
DAVALAR CAYDIRICI OLMA ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİ
Yeni yasanın eskiye nazaran daha iyi olduğunu da belirten İbrahim Haselçin, Meclis Plan Bütçe Komisyonu tarafından Alt Komisyon'a gönderilen kanunla ilgili görüşmelerin tüm hızıyla devam ettiğini ve yakında komisyondan geçeceğini söyledi.        
Açılan ceza davalarının büyük bir bölümünün ya beraat ya da erteleme ile sonuçlandığına da vurgu yapan Haselçin, “O yüzden açılan davalar caydırıcı olma özelliğini kaybetti. SPK’da bunun bilincinde olarak piyasa bozucu işlemlerde para cezalarını ön plana çıkaracak gibi görünüyor” dedi. Para korkusunun insanlar üzerinde daha caydırıcı etkiler yapacağını da ifade eden Haselçin, bunun bir de kanun olacağı için insanların ödememezlik yapamayacağını söyledi.  Haselçin, bir hukukçu olarak böyle bir af getirilmesi için mevcut kanuna bir madde eklenmesi gerektiğini ifade etti.
BÜYÜK ŞİRKETLER BORSAYA GELMELİ
KOBİ statüsündeki şirketlerin borsaya gelmelerini ve Sermaye Piyasası imkanlarından yararlanmalarını desteklediğini söyleyen Haselçin, “Ama borsanın istikrarı için piyasanın derinliğinin artması için, gerçekten çağdaş bir borsa olabilmek için Türkiye’nin en büyük şirketlerinin İMKB’ye getirilmesi lazım. İSO-1000 listesinde yer alan halka açık olmayan şirketlerin bu piyasa çekilmesi lazım” diye konuştu.





ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)