Ana SayfaHisse Öneri Listesi7 şirkette bilanço analizi ve getiri potansiyeli---

7 şirkette bilanço analizi ve getiri potansiyeli

7 / 7
7 şirkette bilanço analizi ve getiri potansiyeli
13 Ağustos 2015 - 09:57 www.borsagundem.com

Coca-Cola İçecek A.Ş

Kapanış (TL) : 37.9 - Hedef Fiyat (TL) : 57.35 - Piyasa Deg.(TL) : 9641 - 3A Ort. İşl.Hac. (TL) : 4.43

Öneri :AL Get.Pot.%: 51.33 

CCOLA 2Ç15 Sonuçları

Coca Cola İçecek 2Ç15’te bizim tahminimiz olan 60mn TL’nin üzerinde ancak piyasa beklentisi olan 140mn TL’ye yakın 149mn TL net kar açıkladı. Net kar önceki yılın aynı dönemine göre %27 geriledi. Bizim tahminlerimizle net kar arasında sapmanın en önemli nedeni finansman giderlerinin beklentilerimizin altında kalmasıydı. 363mn TL olarak gerçekleşen 2Ç15 FAVÖK’ü ise bizim tahminimiz olan 340mn TL’nin biraz üzerinde, piyasa beklentisi olan 375mn TL’nin ise biraz altında gerçekleşti. Konsolide satış gelirleri kur etkisi ve yurtiçi operasyonlardaki fiyat artışları sayesinde %12 artarken VAFÖK marjı yurtdışında artan rekabet nedeniyle gerileyen fiyatlar sebebiyle 2 puan daralma gösterdi.
Öngörülerdeki değişiklikler: Özellikle yurtdışı satış hacminde büyümenin beklentilerin altında kalması sonucu CCİ, 2015 öngörülerini aşağı yönlü revize etti. Şirket şimdi luslararası operasyonlarındaki düşük çift haneli büyüme beklentisini orta tek haneli büyümeye düşürdü. Türkiye’deki büyüme ise düşük tek haneli olarak korundu. Satış gelirlerinin hacim büyümesini geçmesi beklenirken VAFÖK marjının önceki senenin altında ya da paralel gerçekleşmesi bekleniyor.
Sonuç: Coca Cola İçecek için aşağı yönlü bir revizyon için tahminlerimizin üzerinden geçeceğiz. Ancak hacim verilerinin açıklandığı 9 Temmuz’dan beri %12 endeksin altında perfromans gösteren şirket için AL tavsiyemizin değişmeyeceğini düşünüyoruz. Öngörülerdeki revizyon bugünkü hisse performansını olumsuz etkileyebilir.

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)