Ana SayfaPiyasaBilançosuyla öne çıkan 39 sanayi şirketi---

Bilançosuyla öne çıkan 39 sanayi şirketi

1 / 8
Bilançosuyla öne çıkan 39 sanayi şirketi
10 Eylül 2018 - 12:46 www.borsagundem.com

Piyasalar, zor geçen Ağustos ayını geride bıraktı. Ancak eylül ayı özellikle gelişmekte olan ülke (GOÜ) varlıklarındaki satışlarla başladı. TL varlıklarda ise olumsuz ayrışma devam ediyor. Bu hafta, TCMB faiz kararının ve hafta sonunda doğru açıklanması beklenen Orta Vadeli Program'ın (OVP), TL varlıklar için kırılma noktası olabileceği kaydediliyor.

39 ŞİRKET

Piyasalarda görünüm böyleyken geçen hafta itibarıyla 2018'in ikinci çeyreğine ve totalde altı aylık dönemine ait şirket bilançoları tamamlandı. Biz de bankalar dışında kalan şirket bilançolarını analiz ettik. 2018'in ilk altı ayına ait finansal sonuçları incelemek için bir tablo hazırladık. Tabloda finans sektörüne, holdinglere, yatırım ortaklıklarına ve GYO'lara yer vermedik.

2017'nin ve 2018'in ilk altı ayında sanayi şirketlerinin bilançolarında satış gelirini (ciro), net esas faaliyet kârını ve net kârı dikkate aldık.

Bu dönemde 100 milyon TL'nin altında satış geliri olan şirketler ile esas faaliyet zararı ve net zarar açıklayan ya da 2,5 milyon TL'nin altında olan şirketleri çalışmamızın dışında tuttuk. Şirketleri, bu üç kriterde yüzdesel değişimlerine göre sıraladık ve en iyi finansal sonuçları elde eden toplam 39 sanayi şirketine ulaştık. Batı Çimento, DYO Boya ve Mondi Tire Kutsan ise her üç rasyoda da sıralamaya girdi.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAZIM KARTAL10 Eylül 2018 15:44

    borsa bitmiştir benim için 3 sene sonra ancak düzelir tabiki o zamana kadar başımıza bir şey gelmez ise.