Ana SayfaKulis3 gün 3 gecenin tutanakları ---

3 gün 3 gecenin tutanakları

9 / 12
3 gün 3 gecenin tutanakları
03 Ekim 2012 - 08:37 www.borsagundem.com

8- SANIK ÖMÜR ALAGÖZ SAVUNMASINDA;
1. EYLEM:
Cebir ve tehdit uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütüne üye olmak suçundan savunması:
4. EYLEM:
Beykoz belediyesi emlak istimlak müdürü Ali Rıza Tekin’e rüşvet verilmesi ve bu rüşvete aracılık etmek suçundan savunması: Ben 13 yıllık avukatım. Avukatlık görevini ifa ediyorum. Metro Holding’in Beykoz Belediyesi hudutlarındaki ihaleden aldığı yerin satın alınması ve ihale sürecinde yani kat karşılığı ihale sürecinde yasal olarak avukatlık mesleği ile bağlantılı bir şekilde görev yaptığım ihaleden buranın inşaatının yapıldığı, inşaatın ruhsat sürecinde yine avukat olarak müvekkil ilişkisi ile ruhsat işlemlerini takip ettiğim, bunun yanında sanık Volkan Şiranun’un avukatlığını yapıp, adliyede bulunan davasını takip edip, onunla birlikte belediye ye ve adliyeye gittiğim, inşaat işlerini takip ettiğim yapının, inşaatı bitirip geçici kabul tutanağı takip sırasında Beykoz Belediyesi emlak istimlak müdürü Ali Rıza Tekin bana belediye ye yardım edilmesi gerektiğini, bunun miktarının 50 bin TL olduğunu söyledi. Ben bunu vermeyeceğimizi ilettim. Israr edince müvekkilim Galip Öztürk ile görüştüm. Galip Öztürk hiçbir şekilde bu parayı vermeyeceğini söyledi. Hatta ser ifadeler kullandı. Bunun avanta olarak algılanacağını, çünkü iradesine aykırı olduğunu ve vermeyeceğini söyledi. Ben birkaç defa daha gittim. Ali Rıza Tekin bağış hususunda ısrarcı olduğunu söyledi. Ben de Beykoz belediyesi Başkan Yardımcısı yüksel Baki ile görüştüm. Kendisi hukukçudur. Bizi güzellikle kabul etti. Yüksel Baki yasal şartları taşıdığımızı görünce bana yardımcı olabileceğini söyledi. Volkan Şiranun ile fiziki takip tutanağında yanımızda götürdüğümüz ve içinde 30 bin TL olduğu iddia edilen şey aslında inşaatın ozalit CD si dir. Polis tutanaklarında içerisinde 30 bin TL olduğu nereden biliniyordu. Biliniyor ise neden suçüstü yapılmadı. Fiziki takip tutanağında 10/06/2011 tarihinde para götürdüğüm söyleniyor. Bu doğru değil. Suçlamaları kabul etmiyorum. Yazılı savunma hazırladım. Savunmamı da sunuyorum. Ayrıca savunma ekinde onu destekleyen belgeler vardır. Hiçbir şekilde Ali Rıza Tekin’in geçici kabul tutanağı verme yetkisi ve görevi yoktur. Olayın bu şekilde değerlendirilmesini istiyorum. Hazırlamış olduğum 17 sayfalık savunmayı veriyorum dedi.
Sanığın savunması okundu: doğrudur dedi.
Sanığın soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Sanık savunmalarım doğrudur. Yalnızca gececi kabul tutanağının verilme tarihini doğru hatırlayamadığım için yanlış söyledim. Doğrusu şu an huzurunuzda vermiş olduğum yazılı savunmam da anlattığım şekildedir. Dedi.
Sanığın nüfus, adli sicil kaydı okundu. Sanık kayıtlar doğrudur dedi.
İletişimin tespiti tutanakları okundu.
Sanık iletişimin tespiti tutanaklarını ve fiziki takip tutanaklarını benim savunmam doğrultusunda lehime değerlendirilirse kabul ederim. Aksi takdirde kabil etmiyorum dedi.
EK SAVUNMA: Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince 5237 sayılı TCK. 58/9, 255/1-2-3-40 maddesinin uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum, önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim dedi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: hükmün açıklamasının geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi.
Sanık Ali Rıza Tekin müdafi: Sanık rüşvet parası olduğu iddia edilen zarfın içinde CD ve küçük proje vardı dedi. Beyanına eksik geçti, sanıktan sorularak zapta geçilmesini isteriz dedi.
Sanık: Zarfın içerisinde CD ve tadilat projesi vardı dedi.
Sanık Ali Rıza Tekin müdafi: Sanık, müvekkilimin belediye adına bağış istediğini savunmasında söylüyor. Madem bağış yapılacak bir durum yoksa ve kendisi bağışa zorlanıyorsa neden yetkililere söylemedi.
Sanık: Bağış istendiği doğrudur, yasal şartları taşıdığımızı Yüksel Bey’e ilettim. Saygımdan dolayı bağış istendiğini söylemedim dedi.
9- SANIK RAUF ALTINOK SAVUNMASINDA;
1. EYLEM:
Cebir ve tehdit uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütüne üye olmak suçundan savunması:
16. EYLEM:
2. Ayvacık toplu taşıma ihalesine fesat karıştırılması suçundan savunması: Ben Metroz Holding Şirketinde 3 ay genel müdürlük yaptım. Daha sonra araç satış sorumlusu ve kısa mesafeli taşımacılık sorumlusu olarak çalıştım. 2 sene çalıştıktan sonra 2011 yılının aralık ayında işimden kendi isteğimle ayrıldım. Ayvacık belediyesinin toplu taşıma ihalesine görevim gereği katıldım. İhaleden önce hiçbir belediye görevlisi ile konuşmadım. Anlaşmadım. Bir bağlantı kurmadım. İhale evrakları yani bizim teklifimizi içeren belgeler şirketin yetkili birimi tarafından hazırlandı. İhale günü ihale yerine gittim. Benim dışımda ihaleye katılacak kimse yoktu. Kimse teklifte bulunmamıştı. Ben şartnameyi verip oradan ayrıldım. İhale bizim teklifimize verildi. Ortada fesat karıştırılmış bir durum yoktur. Ben 36 sene subaylık yapıp, general rütbesi ile emekli oldum. Suç örgütüne üye olmak eylemini asla kabul etmiyorum. Bu olay dışında yaşadığı müddetçe adli veya idari hiçbir takibata maruz kalmadı. Sağlığım yerinde değildi. Askerlikten emekli olunca üzüntümden şeker hastası oldum 42 ünite insülini her gün kullanıyorum. Ayrıca iddianamede bahsedilen ihale sonrası minibüs şoförlerinden para alınması, birilerine baskı yapılması gibi olaylar tamamen asılsızdır. Suçsuz olduğuma inanıyorum. Tutuksuz yargılanmayı istiyorum. Yazılı savunma veriyorum dedi.
Sanığın savunması okundu: Doğrudur dedi.
Sanığın soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Sanık, Ben 3 gün bekletildikten sonra savunmam gece yarısı alındı. Çoğu soruya cevap veremedim, hatırlayamadım şeker hastasıyım. Huzurdaki savunmam doğrudur dedi.
Sanığın nüfus, adli sicil kaydı okundu. Sanık kayıtlar doğrudur dedi.
İletişimin tespiti tutanakları okundu.
Sanık, doğrudur dedi.
EK SAVUNMA: Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince tüm suçlar için: 5237 sayılı TCK. 58/9, maddesinin,
16. EYLEM sebebiyle TCK 235/1-2 (a-I), d3 maddelerinin, SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum, önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim dedi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)