Ana SayfaKulis3 gün 3 gecenin tutanakları ---

3 gün 3 gecenin tutanakları

8 / 12
3 gün 3 gecenin tutanakları
03 Ekim 2012 - 08:37 www.borsagundem.com

12. EYLEM sebebiyle 6352 s.k 92. Maddesi ile değişik TCK 285/2-4 maddesinin, uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
SANIK: EK savunma için süre istemiyorum önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim dedi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi.
C. Savcısı: Bilgisyar şifresini herhangi bir kimseye verdi mi ya da şifreyi bilen bir kişi var mıdır soruyoruz dedi.
Sanığa yasal hakları hatırlatılarak soruldu: Benim Lock kayıtlarına girerek bilgileri aldığım iddia edilen olayda kullandığım şifre benim dışım başkaları tarafından da biliniyordu. Ben şimdi ismini söylesem gelip inkar edecekler, ama bizzat şifreyi verdiğim kimse yoktur. Makam şoförü olduğum için ajanda da yazılı durumdadır. Ajanda nöbetçi amirlikte bulunur dedi.
6- SANIK KAHAN KEREMOĞLU SAVUNMASINDA ;
1. EYLEM:
Cebir ve tehdit uygulayarak haksı ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmu silahlı suç örgütüne yardım etmek suçundan savunması:
12. EYLEM
Polis memuru Hakan Keremoğlu’nun soruşturmanın gizliliğini ihlali suçundan savunması: Ben yazılı savunma hazırladım. 9 sayfadan ibaret el yazısıyla hazırladığım savunmamı ve ekindeki 3 adet mahkeme kararını size sunuyorum. Başka bir açıklama yapmak istemiyorum dedi.
Sanığın savunması okundu. Doğrudur dedi.
Sanığın soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Sanık savcılıkta vermiş olduğum ifademin Gürkan Yamadağ ile ilgili olan bölümlerini baskı altında olduğum için kabul etmiyorum dedi.
Sanığın nüfus, adli sicil kaydı okundu. Sanık kayıtlar doğrudur dedi.
Fiziki takip tutanakları okundu: Bir diyeceğim yoktur dedi.
EK SAVUNMA; Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince tüm suçlar için 5237 sayılı TCK 58/9 maddesinin uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
12. EYLEM sebebiyle 6352 s.k 92. Maddesi ile değişik TCK 285/2-4 maddesinin uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
Sanığa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi.
C. Savcısı : siz polis memurusunuz, gizli yapılan bir soruşturmanın evrakları elinize geçtiği halde ilgili birimlere yetkili birimlere ihbar ettiniz mi, etmediyseniz neden?
Sanık Yasal hakları hatırlatılarak cevaben: ben 2010 yılında verilen kararlar ile ilgili kayıtların gerçek olduğuna inanmadığım için herhangi bir ihbarda bulunmadım dedi.
7- SANIK METİN TEKİN SAVUNMASINDA;
1. EYLEM:
Cebir ve tehdit uygulayarak haksız çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütüne üye olmak suçundan savunması:
15.EYLEM:
Cafer Usta isimli iş yerinin yağmalanması: Ben Metro Turizmin Bolu ili Dörtdivan ilçesinde bulunan dinlenme tesislerinde müdürlük yapıyorum. İşimi iyi yürüttüğüm için maaşımın yükseltilmesi gerçekleşecekti. Galip Öztürk bana Cafer Usta’yı işletenlere iyi davranmamı söyledi. Cafer Usta isimli işyerini işleten Savaş Korkmaz ve yanındaki kişiler tesisin içindeki market kısmını aramızdaki sözleşmeye aykırı olarak Mardinliler denilen Mehmet Kavak, Bilal Kavak ve yanındaki kişilere devretmişler. Bu kişilerle aralarında sürekli bir hır gür oldu. Anlaşamadılar. Gece evde olduğum bir sırada beni de şikayet etmişler. Jandarma gelip kamera kayıtlarını incelemiş. Ama bir şey bulamamış. İddianamede geçtiği gibi Cafer Usta isimli iş yerinin yağmalanması iddiası asılsızdır. Ben veya iddianamede aynı suçla itham edilen diğer sanıklar atılı suçu işlemediler. Market kısmını Mardinlilere devrettiler. Savaş Korkmaz benden market kısmını devrettiği Mardinlilerden 2 milyar parayı alıp kendilerine vermemi istediler. Daha sonra bu taleplerini yarıya indirdiler. Lokanta kısmını da işletemediler. Mardinlilere vermeye çalıştılar. Ben aracı oldum. Galip Öztürk 200 tane kuzuyu onlar satıp durumlarını düzeltsinler diye hibe etti. Ama yine de düzeltemedi dedi.
19- EYLEM:
Ruhsatsız tabanca ve mermi bulundurmak suçundan savunması: Benim bir adet sarsılmaz marka ruhsatlı tabancam vardır. Bulundurma ruhsatlıdır. Benim eylemim suç teşkil etmez.
Sanığın savunması okundu: Doğrudur dedi.
Sanığın soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Sanık savunmalarım doğrudur dedi.
Sanığın nüfus, adli sicil kaydı okundu. Sanık kayıtlar doğrudur dedi.
Emanet makbuzu, Ekspertiz raporu okundu
Sanık bir diyeceğim yoktur dedi.
İletişimin tespiti tutanakları okundu
Sanık., ben oturduğum evin kira kontratını veriyorum. Şikayetçi Selma Gül iddianame konusu olaydan 2-3 hafta sonra gelip benim evimin üzerine taşındı. Nasıl oluyor da tehdit edilen bir insan, tehdit edildiğini iddia ettiği kişinin evinin üzerine taşınıyor. Bunun da dikkate alınmasını istiyorum. Savaş Korkmaz’ın işlettiği yerdeki yazar kasalar Metro Şirketine aittir. Yazar kasalardaki parayı kendilerinin alıp gittiğine dair tutanak vardır. Bu yılın haziran ayının 7’sinde Cafer Usta isimli iş yerinin lokanta kısmının Ali İhsan Asan tarafından işletildiğini gösteren belge SSK kurumunun denetlemesi sonucu belli olmuştur. Aradan 20 gün sonra yapılan denetimde eşi Sebile Asan’ın bu iş yerinde bulunduğu görülmüştür. Ben maaşla çalışan bir insanım. 2007 yılında Avustralya’nın Melburn kentinden geldim. Orada müteahitlik yapıyordum. Ödül aldım, eşimi ve iki çocuğumu bırakıp geri dönmemek üzere ayrıldım. Dörtdivan ilçesinde maaşımın artacağını düşünürken Samsun’da aylık 1000 TL karşılığında çalışmak zorunda kaldım. Örgüt deniyor. Örgüte yardım etmek deniyor. Ben bunları anlamıyorum. Son derece mağdurum. Emniyette ifadem alınırken 13.20 diye yazılmış. Doğrusu 01:20’den 06:50’ye kadar ifade verdiğimdir. Düzeltilmesini istiyorum. Dörtdivan ilçesi Jandarma Komutanı benim arkadaşım değildir. Ama tesise çay içmeye gelir. Arkadaşım değildir dedi. Suçlamaları kabul etmiyorum dedi.
EK SAVUNMA: Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince tüm suçlar için: 5237 sayılı TCK. 59/9, maddesinin, 15. EYLEM: sebebiyle TCK 117/1, 19/1-a,c,d 150/1 maddelerinin, 6136 sayılı kanunun 13/1,3,4 maddelerinin uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: hükmün açıklamasının geri bırakılmasına rıza göstermiyorum dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)