Ana SayfaKulis3 gün 3 gecenin tutanakları ---

3 gün 3 gecenin tutanakları

3 / 12
3 gün 3 gecenin tutanakları
03 Ekim 2012 - 08:37 www.borsagundem.com

Sanık Cengiz Kaya Müdafi Av. Osman Topcu: Sanık 8. Eylem sebebiyle Turgut Öztürk ile ilgili Vecdet Öz isimli kişiye gitti mi. Şayet gittiyse bunun görev ve sıfatı nedir. Açıklamak istiyor dedi
Sanık Cevaben: Vecdet benim Cerrehpaşa’da görevli Adli Tıp Uzmanıdır. Yanına gittim. Ama Talip Öztürk ile ilgili soruşturma incelemeleri Yenibosna’da bulunun Adli Tıp kurumunda yapılır. Vecdet Öz’e gitme sebebim öz amcam Saadettin Kaya Cerrahpaşa Onkoloji bölümünde kanser rahatsızlığından yatmaktaydı. Turgut Öztürk için ricaya gitmedim.
Sanık Cengiz Kaya Müdafi Av. Osman Topçu: Vecdet Öz Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsünde öğretim görevlisidir. Adli tıp kurumayla alakası yoktur. Bununla ilgili evrakları sunuyoruz dedi.
3- SANIK ERDEM YÜCEL SAVUNMASINDA
1.EYLEM: Cebir ve tehdit uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütünü yönetmek suçundan savunması: Ben İMKB 100 içinde bulunan Metro Holding şirketinde yönetimde bulunuyorum. Kurul üyesiyim. Tamamen yasal faaliyet yapılıyor. Yaptığımız iş Anadolu sermayesinin ticarete yönlendirilmesidir. Suç örgütü veya suç örgütünü yönetme değildir.
2.EYLEM
a) Danıştaş Genel sekreteri H.P’nın menfaat temin etmesi için azmettirmek suçundan savunması:
b)Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs edilmek suçundan savunması: Ben Danıştay Genel Sekreterini tanımam. Ben azmettirmedim. Olay iddianameyi okuyunca öğrendim. Bu olayla ilgili telefon konuşması yahut fiziki takip kaydı yoktur. Suçla alakam yoktur.
3.EYLEM
a) Cumhuriyet Savcısı M.E’ye suç örgütü mensupları tarafından yetkili olmadığı bir iş için düzenli olarak yarar sağlayarak azmettirmek suçundan savunması:
B) Adli yargılamayı etkilemek teşebbüs suçundan savunması: Metro Holding asla Cumhuriyet Savcısına para göndermemiştir. M.E. Avrasya Terminal İşletmelerinde yönetim kurulu üyesi Ali Çikka’nın sınıf arkadaşıdır. O şekilde tanıştık. Hiçbir şekilde alaka ve ilişkim yoktur dedi.

4. EYLEM
Beykoz Belediyesi emlak istimlak müdürü Ali Rıza Tekni’e rüşvet verilmesi ve bu rüşvete aracılık etmek suçundan savunması: Benim çalıştığım Metro Holding şirketinin bu olayla alakası yoktur, rüşvet verildiği iddia edilen bina Galip Öztürk Holding’e aittir, Metro holding ile alakası yoktur, bu suçu kabul etmiyorum dedi
5. EYLEM
İtfaiye müdürlüğü görevlisine onay karşlığında rüşvet vermek için anlaşmak suçundan savunması: Benim bu olayla ilgili bir şahitliğim, bilgim ya da katkım yoktur, suçlamaları kabul etmem dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)