Ana SayfaKulis3 gün 3 gecenin tutanakları ---

3 gün 3 gecenin tutanakları

2 / 12
3 gün 3 gecenin tutanakları
03 Ekim 2012 - 08:37 www.borsagundem.com

10.EYLEM
a)Gazeteci Sezer Sezer’in tehdit edilmesi
b)Gazeteci Berat Gonca’nın tehdit edilmesi suçundan savunmas: Ben Sezer Sezer ve Berat Gonca’ı tanımam. Atılı suçla alakam yoktur.
11. EYLEM
Gazeteci Muammer Başkan’ın tehdit edilmesi suçundan savunması: Muammer benim 35 yıllık arkadaşımdır. Atılı suçla alakam yoktur dedi.
13. EYLEM
Bolu otogarı ihalesine fesat karıştırmak suçundan savunması: Benim bu ihale ile bir alakam yoktur. İsmim bile geçmez hatta Cengiz isminin C harfi dahi yoktur dedi.
14. EYLEM
Habib Zengin’e ait arazinin işgali suçundan savunması: Ben Habib Zengin’i tanımam. Arazisini işgal etmedim.
15. EYLEM
Cafer Usta isimli iş yerinin yağmalanması: Benim bu olayla bir alakam yoktur. İddianameyi okuyunca haberim oldu. İsmim bile geçmez dedi.
16. EYLEM
a)Ayvacık toplu taşıma ihalesine fesat karıştırılması suçundan savunması
b)Ayvacık belediye başkanı Mustafa Belur’a rüşvet verilmesi suçundan savunması:
Benim Ayvacık Toplu Taşıma ihalesi ile ve Mustafa Belur ile hiçbir alakam yoktur. Herhangi bir konuşmam dahi yoktur dedi.
17. EYLEM
İstanbul 19. Ağır ceza mahkemesinde Galip Öztürk’ün yargılandığı davada adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüs suçundan savunması, benim bu olayla alaka yoktur. Birlikte çalıştığım Oray Tağtekin 2011 yılında Edremit’te tatilde iken telefonla aradı. Bir şahıs için yani kendi tanıdığı biri için avukat gerekli olduğunu söyledi. Bana bu şahsın kim olduğunu ve olayın ne olduğunu söylemedi. Ben ona yardım amacıyla avukat Vasfi Sedat Küçükyılmaz’ı araması gerektiğini söyledim. Vasfi Sedat Küçükyılmaz benim hem avukatım, hem arkadaşım, hem de şirketin avukatıdır.
18. EYLEM
Harem otogar ihalesine fesat karıştırılması suçundan savunması: Benim bu ihalede ismim bile geçmez. Atılı suçları işlemedim. İhale ile bir işlemim olmadı. Suçsuzum dedi.
19- EYLEM
Ruhsatsız tabanca ve mermi bulundurmak suçundan savunması: Emanette kayıtlı mermi ve tabancalarla alakam yoktur. Suç ve cezalar şahsidir. Benim suçum yoktur dedi.
Sanık devamla: Okunan iddianame kolluk kuvvetlerinin tahminine dayanmaktadır, tahminden ileri gidilmemiştir. 16 yıldır bu şirkette çalışıyorum. Akli melekelerim yerinde iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı ayırabiliyorum. Çalıştığım süre zarfında başka Galip Öztürk ve diğer sanık ve görevliler tarafından suç teşkil eden bir eylem veya hareket söz konusu olmadı. Konuşulmadı. Olsaydı bırakır gider başka bir iş yapardım. Atılı suçların hiçbirini kabul etmiyorum dedi.
Sanığın savunması okundu: Doğrudur dedi.
Sanığın soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Sanık savunmalarım doğrudur.
Sanığın nüfus, adli sicil kaydı okundu sanık kayıtlar doğrudur dedi.
İletişimin tespiti tutanakları okundu
Sanık, aleyhime olan hiçbirşeyi kabul etmem dedi.
EK SAVUNMA; Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince tüm suçlar için 5237 sayılı TCK 58/9 maddesinin,
2. EYLEM sebebiyle 6352 s.k 89. Maddesi ile değişik TCK 255/1 maddesinin
10. EYLEM sebeiyle TCK 106/1 (1. Ve 2. Cümle) maddesinin
13,16 EYLEM sebebiyle TCK 235/1-2 (a-1), d 3 maddelerinin
15. EYLEM sebebiyle TCK 117/1, 119/1 a,c,d 150/1 maddelerinin
6136 sayılı kanunun 13/1,3,4 maddelerinin uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum, önceki savunmamı aynen tekrar ederim dedi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: Hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi
C. Savcısı: Levent Kara’nın tehdit edilmesi olayında Levent Kara Galip kimliğini ver dedikten sonra çıkan tartışmada orada bulunan diğer memurlar Levent Kara’yı ne diye uyardılar ki bu uyarıdan sonra Levent Kara, “Özür dilerim Galip Abi” dedi. Levent Kara’nın ne şekilde uyarıldığı sanıktan soruldu.
Sanık Cevaben: Aracımızı durduran ekipler polisler Levent Kara ya Galip Öztürk’ün babası yoğun bakımda kendisi de başında beklemeye gidiyor diye söylediler. Bunun üzerine Levent Kara, “Özür dilerim Galip Abi” demiştir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)