Ana SayfaKulis3 gün 3 gecenin tutanakları ---

3 gün 3 gecenin tutanakları

11 / 12
3 gün 3 gecenin tutanakları
03 Ekim 2012 - 08:37 www.borsagundem.com

11- SANIK YUSUF BAYRAK SAVUNMASINDA;
1.EYLEM:
Cebir ve tehdit uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütüne yardım etmek suçundan savunması: Ben
13.EYLEM:
Bolu otogarı ihalesine fesat karıştırmak suçundan savunması: Ben iş adamıyım. Öz Bolu Turizm firmasının sahibiyim. Galip Öztürk ise Metro Holding’in sahibidir. Ben herhangi bir suç örgütüne yardım etmedim. Suç örgütü yoktur. Bolu otogarı ihalesine kendim girdim. Galip Öztürk ile ihaleye girmeme konusunda anlaşmadım. İhale yasal usule uygun yapılmıştır. Suçlama asılsızdır. Kabul etmiyorum. Dosyada okunan tape kayıtlarında Galip Öztürk ile konuşurken alkollü idim. Ne söylediğimi tam olarak hatırlayamıyorum. Niye söylediğimi de bilmiyorum. İhaleye fesat karıştırmak suçu asılsızdır.
Sanığın savunması okundu: Doğrudur dedi.
Sanığın soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Sanık savunmalarım doğrudur dedi.
Sanığın nüfus, adli sicil kaydı okundu. Sanık kayıtlar doğrudur dedi.
İletişimin tespiti tutanakları okundu.
Sanık, bu tespiti kabul etmiyorum dedi.
EK SAVUNMA: Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince tüm suçlar için: 5237 sayılı TCK. 58/6-9, maddesinin,
13.EYLEM sebebiyle TCK 235/1-2(a-1), d 3 maddelerinin,
SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum, önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim dedi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi.
Yazılı savunma hazırladım. Sunuyorum dedi. Alındı, okundu.
C. Savcısından soruldu: Bu aşamada söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Tutuklu sanıkların üzerine atılı bulunan Suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumuna göre diğer şüphelilerin savunmalarının da alınmamış olması da göz önüne alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istiyoruz. Ayrıca yukarıda zapta geçen taraf talepleriyle ilgili görüşümüzü de duruşma 3 gün süreceğinden son celse beyan edeceğiz dedi.
SANIK ALİ RIZA TEKİN VE MÜDAFİNDEN SORULDU: Volkan Şiranun sanık Ömür Alagöz ile birlikte rüşvet parası olduğu iddia edilen zarfla Belediye ye gittiklerinde önce Yüksel Baki’nin odasına gittiklerini, bulamayınca Ali Rıza Tekin’in yanına gittiklerini söylüyor, bu hususu sanıktan soruyoruz. Ayrıca Yüksel Baki’yi ne kadar beklemişler, neden bulamamışlar. Herhangi bir kimseye sormuşlar mı? Bunun Sanık Volkan Şiranun’dan sorulmasını istiyoruz. Ayrıca;
Volkan Şiranun ve Ömür Alagöz her şeyin şeffaf olduğu bir belediye de ellerini sallayarak parayı nasıl götürsünler. Ali Rıza Tekin’in istenen geçici kabul belgesini verme yetkisi zaten yoktur. Volkan Şiranun’un garibanlığından faydalanıp ağzından ifade yazdırılmıştır. Tutukluluk süresi 6 ayı geçmiş durumdadır. Bi hakkın veya kefaletiyle tahliye yada adli kontrol talebinde bulunuyoruz dedi.
EK SAVUNMA: Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince 5237 sayılı TCK. 255/1-2, maddesinin,
SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum, önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim, örgüte yardım iddiası komiktir. Örgütten para alınarak nasıl yardım edilir. Alınmamış ise nasıl örgüte yardım edilmiş olabilir dedi.
VOLKAN ŞİRANUN’A YASAL HAKLARI HATIRLATILARAK SORULDU: Benim belediyeye neden gittiğimi söyledim. Olayın mahiyeti ile ilgili bir bilgim yoktur. Kendi davam ile ilgili adliyeye giderken belediyeye uğradım. Yüksel Baki’yi bulamayınca 1-2 dakika bekledik. Neden Ali Rıza Tekin’in yanına gittiğimi de bilmiyorum.
CENGİZ KAYA VE MÜDAFİNDEN SORULDU: Yukarıdaki savunmalarımızı aynen tekrar ederim. Celse arasında sunulan yazılı savunmaları da tekrar ederiz. Cuma günü tahliye kararı yönünde taleplerimizi bildireceğiz dedi.
EK SAVUNMA: Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince 5237 sayılı TCK. 255/1-2, maddesinin,
SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum, önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim,
SANIK MÜDAFİ AV. OSMAN TOPCU’DAN SORULDU: Biz de meslektaşımın savunmasında olduğu gibi sanığın savunmasında olduğu şekilde suçlamaları kabul etmiyoruz. Öncelikle bi hakkın tahliyesine, sonrasında da adli kontrol talebinde bulunulmasını istiyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)