Ana SayfaKulis3 gün 3 gecenin tutanakları ---

3 gün 3 gecenin tutanakları

10 / 12
3 gün 3 gecenin tutanakları
03 Ekim 2012 - 08:37 www.borsagundem.com

10- SANIK VOLKAN ŞİRANUN SAVUNMASINDA;
1. EYLEM:
Cebir ve tehdit uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütüne üye olmadan örgüt adına suç işlemek suçundan savunması:
4. EYLEM:
5. Beykoz Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Ali Rıza Tekin’e rüşvet verilmesi ve bu rüşvete aracılık etmek suçundan savunması: Ben Metro Holding’in insan kaynakları bölümüne 1998 yılının Nisan ayında sigortalı işçi olarak girdim çalışmaya başladım. En son personel işlerine bakan kişi olarak görevde idim. Ayrıca gayrimenkul alım işlerine de bakıyordum. 27/03/2012 tarihinde evime organize şubeden polisler gelip arama yaptılar ve beni emniyet müdürlüğüne getirdiler. Orda avukatım UMUT KAHRAMINI istediğimi söyledim. Onun kısıtlı olduğunu aynı suçtan soruşturulduğunu avukatlık yapamayacağını söylediler. Ben Yeşim Varoğlu’nu istediğimi söyledim onunda yasaklı olduğunu baro tarafından avukat görevlendirileceğini zaten benim mühim bir suçum olmadığını senlik bir şey yok diye söylediler. İfademi evimden alındığım günün akşamında aldılar. Barodan görevlendirilen avukat bana hiçbir yardımda bulunmadı yazılan zabıta bakmadı, telefonu ile ilgilendi. Ben tiyatroya gideceğim gibi şeyler söyledi. Polis tarafından yazılan ifade bana okutulmadı baronun atadığı avukatta bakmadı. C. Savcılığından ve sorgu da hep emniyetteki ifademi kabul ediyorum yazıldı ben ifademi okuyamamıştım. Baro avukatı benimle savcılığa gelemeyeceğini söyledi ifademi verdikten sonra tutuklandım bir hafta sonra polisin yazdığı ifadeyi okuduğumda benim söylemediğim şeylerin yazılı olduğunu güya 30 bin TL parayı ALİ RIZA TEKİN7e verdiğimi yazmışlar. Bu tamamen asılsızdır. Ben Beykoz Belediyesine Ömür Alagöz ile birlikte sadece onun gitmesi sebebiyle gittim. Şöyle ki kendisi benim avukatımdır. Benim adliye de bulunan davama katılmak istiyordu. Bende o sebeple Beykoz Belediyesi’ne gittim olay sanık Ömür Alagöz’ün anlattığı şekilde oldu. Ali Rıza Tekin’e para verilmesi diye bir şey yoktur. Ömür Alagöz’ün taşıdığı söylenen zarfın içinde ne olduğunu ben görmedim. Ali Rıza Tekin’in bağış istediğini duydum. Elimde taşıdığım zarfın içinde ne olduğunu bilmiyordum ne olduğunu tahmin edemiyorum. Zarfı Ali Rıza Tekin’in masasının önündeki sehpanın üzerine bıraktım. Ömür Alagöz bana öyle yapmamı söyledi ve o sırada kendisi dilekçe kayda gitmişti. Suçlamalar asılsızdır. Suç örgütüne üye almadım rüşvet verme eylemine katılmadım. Suçsuzum dedi.
Sanığın savunması okundu: Doğrudur dedi.
Sanığın soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Huzurdaki savunmam doğrudur. Önceki savunmalarımın aksi olan ifadelerini kabul etmiyorum . dediğim gibi benim irademi yansıtmıyor asılsızdır.
Sanığın nüfus, adli sicil kaydı okundu. Sanık kayıtlar doğrudur dedi.
İletişimin tespiti tutanakları okundu.
Sanık benimle ilgili bir tespit yoktur dedi.
EK SAVUNMA: Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince 5237 sayısı TCK. 58/9 ve 220/6,255/1-2 maddelerinin uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum, önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim dedi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi.
Sanık müdafi Barış Çabuk: Sanığın avukatı olan Ömür Alagöz suçlamanın olduğu iddia edilen tarihden önceden beri sanığın avukatıdır. Volkan’ın avukatının yanında bulunmasının sebebi Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ceza davasıdır. Sanığın endişelendiği için avukatı ile birlikte gitmek gereğini duymuş ve onu bırakmadan belediyeye de yanında gitmiştir, dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)