Ana SayfaKulis3 gün 3 gecenin tutanakları ---

3 gün 3 gecenin tutanakları

1 / 12
3 gün 3 gecenin tutanakları
03 Ekim 2012 - 08:37 www.borsagundem.com

T.C. İSTANBUL 23. AĞIR CEZA MAHKEMESİ/DURUŞMA ZAPTI
CELSE NO: 1, CELSE TARİHİ: 26/09/2012
GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ, DÜŞÜNÜLDÜ:
Sanık Galip Öztürk ve müdafinin savunma sırasının Galip Öztürk’ten başlatılmasına yönelik taleplerinin yerinde olmadığından sanıkların alfebetik sıraya göre savunmalarının alınmasının denetim ve anlama bakımından daha faydalı olacağı kanaatine varılmakla önce tutuklu sanıkların alfebetik sıraya göre savunmalarının alınması daha sonra tutuksuz sanıkların alfebetik sıraya göre savunmalarının alınmasına karar verildi.
Sanık Cengiz Kaya ve Galip Öztürk müdafilerinin dosyadaki iletişimin tespiti ve teknik takiplerin hukuka uygun olmaması sebebiyle dosyadan çıkarılması, duruşmada sanıkların sorulmaması aleyhe değerlendirilmemesi talepleri yerinde olmadığından bu hususdaki taleplerin reddine. Karar verildi. Açıklandı. Açık duruşmaya devam olundu.
1- SANIK ALİ RIZA TEKİN SAVUNMASINDA;
1. EYLEM: Cebir ve tehdit uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütüne yardım etmek suçundan savunması:
4. EYLEM:
Beykoz belediyesi emlak istimlak müdür olarak rüşvet alması, suçundan savunması:
Ben Beykoz Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü olarak görev yapıyorum. Metro Holding’in bağlı şirketi Avrasya Yatırım Gayrimenkul Ortaklığı’nın Beykoz Belediyesi hudutları içerisindeki gayrimenkullerden birinin işleriyle ilgili rüşvet verildiği, iddia edilmiş ise de; bu doğru değildir.
İddianamede yazıldığı gibi bir durum yoktur. İskan verme yetkisi ve görevi bizden çıkmıştı. İmar ve Şehircilik müdürlüğüne aitti. Bu izni verecek komisyon İmar ve Şehircilik müdürlüğü elemanlarından oluşuyordu. Bana Volkan Şiranun veya Ömür Alagöz zarf içinde para vermediler. Yalnızca zarf içerisinde ruhsat istenen binanın belgeleri ile CD bulunuyordu. Para bulunmuyordu. Atılı suçları kabul etmem. Rüşvet almadım. Suç örgütüne yardım etmedim.
Sanığın savunması okundu: Doğrudur dedi.
Sanığı soruşturma aşamasındaki savunmaları okundu.
Sanık savunmaların doğrudur dedi.
Sanığı nüfus, adli sicil kaydı okundu. Sanık kayıtlar doğrudur dedi.
İletişimin tespiti tutunakları okundu.
Sanık., telefon konuşmalarında para isteyen kişi ben değilim. Belki başkalarının istediği paradan bahsetmiş olabilir. Benim kullandığım telefon numarası 0532 333 8626’dur. Bazı tapelerde görüleceği üzere sayfa 133’de ve 99’da bu rüşvet olduğu iddia edilen paranın verilmediğine ilişkin konuşmalar mevcuttur. Dikkate alınmasını istiyorum. Bunun yanında 138. Sayfada 620 nolu tape benim suçsuzluğumu ispat eder.
EK SAVUNMA; Sanığa CMK 226. Maddesi gereğince 5237 sayılı TCK. 58/9, maddeleri uygulanması ihtimaline göre ek savunma imkanı verildi.
SANIK: Ek savunma için süre istemiyorum. Önceki savunmalarımı aynen tekrar ederim dedi.
Sanıktan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediği soruldu.
SANIK: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına rıza gösteriyorum dedi.
Volkan Şiranun müdafi Av. Barış Çabuk: Sanık Volkan Şiranu, Ömür Alagöz ile birlikte yanına geldiğini söylüyor. Bu tarih dışında huzurdaki sanığın Volkan Şiranun ile görüşüp görüşmediğini, Volkan Şiranun’un kendisini Galip Öztürk’ün akrabası olarak tanıtıp tanıtmadığını soruyoruz dedi.
Sanığa yasal hakları anlatıldı.
Sanık: Ben Volkan Şiranun’u bir defa Ömür Alagöz’ün yanında gördüm. Kendisi Galip Öztürk’ün akrabasıyım gibi bir kelime kullanması. Yazılı savunmamı cezaevi aracılığı ile ekinde belgeler ile gönderdim. Kamunun ve belediyenin mefaati dışında hiçbir temin etme dışında bir şey yapmadım. Okuduğunuz el yazılı savunma bana aittir dedi.


2- SANIK CENGİZ KAYA SAVUNMASINDA;
1. EYLEM
Cebir ve tehdit uygulayarak haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı suç örgütünü yönetmek suçundan savunması: Ortada örgüt olmadığı için örgüt yönetmek suçunu işlemedim. Suçu kabul etmiyorum dedi.
2. EYLEM
a) Danıştay Genel Sekreteri H.P.’nin menfaat temin etmesi için azmettirerek suçundan savunması:
b)Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs edilmek suçundan savunması: Ben bu eylemi iddianame okununca öğrendim. Danıştay Sekreterine menfaat temin edilmesi veya adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçuyla bir alakam olmadığı gibi bir bilgim de yoktur.
3. EYLEM
a)Cumhuriyet Savcısı M.E’ye suç örgütü mensupları tarafından yetkili olmadığı bir iş için düzenli olarak yarar sağlayarak azmettirmek suçundan savunması:
b)Adil yargılamayı etkilenmeye teşebbüs suçundan savunması: Ben bu olayı iddianameden okuyunca öğrendim. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ergün’ü tanımam. Para göndermedim. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmedim dedi.
4. EYLEM
Beykoz belediyesi emlak istimlak müdürü Ali Rıza Tekin’e rüşvet verilmesi ve bu rüşvete aracılık etmek suçundan savunması: Ben Ali Rıza Tekin’i ilk defa duruşmada gördüm. Olaydan haberim olmadığı gibi eyleme katkım yoktur dedi.
5. EYLEM
İtfaiye müdürlüğü görevlisine onay karışığında rüşvet vermek için anlaşmak suçundan savunması: Ben bu olayı bilmiyorum. Bilgim de yoktur ilgim de yoktur dedi.
6. EYLEM
Metro Holding binasının Beykoz belediyesine ait bölümünü tahliye ettirmek isteyen Beykoz Belediyesi Başkanı Yücel Çelikbilek’in tehdit edilmesi suçundan savunması: Ben Beykoz Belediye Başkanını tanımam. Suçla alakam yoktur dedi.
8. EYLEM
Galip Öztürk ve Turgut Öztürk hakkında yapılan soruşturmaları etkilemeye teşebbüs suçundan savunması: Turgut Öztürk benim arkadaşımın oğludur. Kendisini tanırım. Geçen yıl ekim ayında uyuşturucu kullandığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmış. Haberim olunca avukatları aradım. Yasal yoldan işlem yapılması için kendisiyle görüştüm. Bir seferinde Küçükçekmece Adliyesine avukatla beraber gidip adliyenin koridorunda çay içtim. İşlemleri avukat takip etti. Koridorda çay içmekle adil yargılamayı etkilemek mümkün olmaz. Bunun dışında bir seferde avukatla beraber Bakırköy Adliyesinin bahçesine gittim. Koridora dahi çıkmadım. Polis teknik takiple fotoğraflarımızı çekmiş. Suçlamayı kabul etmiyorum. Birlikte gittiğim avukat Vasfi Sedat Küçükyılmaz ile birlikte gittim.
9. EYLEM
Samsun emniyet müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Levent Kara’nın tehdit edilmesi suçundan savunması: Ben bahsedilen olay anında olay yerindeydim. Galip Öztürk ile birlikteydim. Ayvacık’tan Samsun Tıp Fakültesi’ne gidiyorduk. Galip Öztürk’ün babası yoğun bakımdaydı. Yolda denetleme yapan polis memurlarından ismini sonradan öğrendiğim Levent Kara bizim bulunduğumuz araca yaklaştığında “Galip kimliğini ver in aşağı” dedi. Galip Öztürk her medeni insanın yapacağı gibi “Siz bana Galip diyemezsiniz, Galip Bey demeniz lazım” diye söyledi. Etrafta bulunan ve Galip Beyi tanıyan polisler geçmiş olsun diye söylediler. Fakat Levent Kara, Galip Öztürk ile sözlü münakaşa yaptı. Etraftaki polisler uyarında “Galip Abi özür dilerim” diye Levent Kara söyledi. Her iki taraf birbirini tehdit etmedi. Ortada suç yoktur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)