Ana SayfaPiyasaDöviz pozisyonunda öne çıkan 20 hisse---

Döviz pozisyonunda öne çıkan 20 hisse

5 / 6
Döviz pozisyonunda öne çıkan 20 hisse
17 Eylül 2018 - 11:52 www.borsagundem.com

TEK KRİTER DÖVİZ Mİ?

Rıdvan Baştürk, içinde bulunduğumuz konjonktürün ABD'nin faiz artırımlarına devam ettiği ve diğer büyük merkez bankalarının genişleyici politikaları bırakmaya başladığı bir süreç olduğuna dikkat çekiyor. Baştürk, bu konuda şöyle konuşuyor: "Bu nedenle küresel faiz oranları da yukarı yönde gitmeye devam ediyor. Bu süreç gelişen ülkeler açısından olumsuz, içeride de riskler mevcut. Bu riskler ortadan kalkmadığı sürece TL aleyhine trendler devam edebilir. Bu durum ise kurlardaki yükselişten olumlu etkilenecek şirketlerin ön planda olmasını sağlayabilir. Ancak yatırımcıların yalnızca döviz pozisyonuna göre şirketlere yatırım yapması doğru olmaz." 

Önümüzdeki dönemde piyasalar için takip edilecek konular oldukça fazla. Özellikle TL'nin seyrini etkileyecek her şey takipte olacak. OVP, cari açık, enflasyon, petrol fiyatları, ABD Başkanı Trump'ın Çin başta olmak üzere dünya ticaret savaşlarındaki adımları, ABD-Türkiye geriliminde yeni olası adımlar gibi unsurlar izlenecek. Diğer taraftan gelişmekte olan ülkelerde son bir ayda ortaya çıkan sorunların da bize etkisi olabilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhammet sırrı17 Eylül 2018 16:20

    ben anlamam neden egeprofil almazlar bilanço süperrrrr şirket 10 numara

  • ozgur17 Eylül 2018 15:07

    Tutturmuşlar bir hedge, kardeşim bunun maliyeti nedir, bu piyasalar ne kadar kullanışlı vede likit, bunu anlatsana...!

  • yuh artık17 Eylül 2018 12:58

    500 kere bu ve benzeri döviz pozisyonu haberi yapılır. 1 kere algyo adı geçmez 100 mio USD cash dururken ve açık ara bilançonun USD %'inde 1. iken hiç bahsedilmez. Enteresan..