Ana SayfaPiyasaDöviz pozisyonunda öne çıkan 20 hisse---

Döviz pozisyonunda öne çıkan 20 hisse

1 / 6
Döviz pozisyonunda öne çıkan 20 hisse
17 Eylül 2018 - 11:52 www.borsagundem.com

Döviz kurlarındaki dalgalanmalar sürüyor. Bu dönemde geliri döviz olan, döviz borcu olmayan veya az olan şirketler, TL'deki kayıplar sonrası piyasadan pozitif ayrışıyor. Bu açıdan böyle hisseler yatırımcının radarına giriyor. Biz de bu hafta döviz fazlası ve açığı olan ilk 20 şirketi inceledik.

Piyasada gözler bu hafta Merkez Bankası kararındaydı. Karar öncesi olası faiz artışı beklentisiyle kur gevşemişti. Piyasa beklentisinin de üzerinde gelen 625 baz puanlık faiz artışı sonrasında gerileme devam etti. Konuyla ilgili ayrıntılı yorum ve beklentileri kapak haberimizde okuyabilirsiniz. Borsa sayfamızda ise dövizdeki dalgalanmalardan etkilenen şirketleri inceledik. Yılın ilk altı aylık dönemine bakıldığında kurlardaki yukarı hareket, döviz açığı ve fazlası olan şirketleri etkiliyor. Bu dönemde borsada döviz fazlası ve döviz bazlı geliri olan, hedge mekanizmasını doğru ve etkili kullanan şirketlerin hisseleri öneriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhammet sırrı17 Eylül 2018 16:20

    ben anlamam neden egeprofil almazlar bilanço süperrrrr şirket 10 numara

  • ozgur17 Eylül 2018 15:07

    Tutturmuşlar bir hedge, kardeşim bunun maliyeti nedir, bu piyasalar ne kadar kullanışlı vede likit, bunu anlatsana...!

  • yuh artık17 Eylül 2018 12:58

    500 kere bu ve benzeri döviz pozisyonu haberi yapılır. 1 kere algyo adı geçmez 100 mio USD cash dururken ve açık ara bilançonun USD %'inde 1. iken hiç bahsedilmez. Enteresan..