Ana SayfaŞirket Haberleri17 şirkette haftalık haber analizleri ve tavsiye---

17 şirkette haftalık haber analizleri ve tavsiye

17 / 17
17 şirkette haftalık haber analizleri ve tavsiye
10 Ağustos 2015 - 10:33 www.borsagundem.com

VAKBN
4.08
Vakıfbank
Hedef Fiyat TL/Yükselme Potansiyeli % : 5.85 TL 43.28% Piyasa Değeri .mn(TL): 10,200

AL
Tarih: 04/08/2015
İlk çeyrek net karı beklentiler dahilinde.
Vakıfbank yılın ikinci çeyreğinde 386 milyon TL solo net kar açıkladı. Piyasa beklentisi 405 milyon TL idi ancak bankanın bu çeyrekte ayırdığı 30 milyon TL tutarındaki serbest karşılık dikkate alındığında sonuçların tahminlerle uyumlu olduğunu
söyleyebiliriz. Bu çeyrekte TÜFEX getirilerindeki artışın temel kredi mevduat spredlerindeki daralmayı telafi ettiğini, ücret ve komisyonlarda güçlü büyümenin devamını ve yaşlanma etkisi nedeniyle karşılık giderlerinin net kardan %10’un üzerinde pay çaldığını diğer yandan ücret ve komisyon iadelerinin de maliyetler üzerinde baskı oluşturduğunu görüyoruz.
Karlılık ve sermayeyi destekleyecek değişiklikler gündemde. Banka yönetimi bu çeyrekte %93 düzeyine yükselen kredi değer düşüş karşılıklarını önümüzdeki dönemden itibaren aşağı çekeceğini ancak yapılan değişiklikler sonucu yine de %73 düzeyindeki sektör ortalamasının üzerinde kalacaklarını açıkladı. Diğer yandan mevzuatın izin vermesiyle diğer bankalarda da görülen duran varlık ve iştiraklerin yeniden değerlemesi ile sermaye rasyolarına da katkı sağlanacak.
Olumlu piyasa tepkisi bekliyoruz. Sonuçlar beklentilerle uyumlu gelse de ikinci yarıda gerçekleşmesi beklenen destekleyici unsurlara piyasanın olumlu tepki vermesini bekliyoruz. Karşılık oranının %80’e düşmesi durumunda özsermaye karlılığına %10’a yakın katkı görülebilir.

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)