Foto GaleriEkonomiSuriye bizi etkilemeyecek!

Suriye bizi etkilemeyecek!

4 / 4 Suriye bizi etkilemeyecek!
29 Ağustos 2013 - 10:19

Başçı'nın açıklamları net arkası doldurulmalı
Para girişinin Türkiye ekonomisi üzerinde Suriye’den daha etkili olacağını ifade eden Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Merkez Bankası’nın son açıklamalarıyla piyasaya güven verdiğini söyledi.
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın açıklamalarının çok net olduğunu ifade eden Uluşahin şönları söyledi: “Arkasını dolduracaktır. Aksi çok daha negatif etkiler. Bu kadar iddialı konuştuktan sonra sağlam bir duruş gelmeli. Döviz tarafı çok net değildi, dövizdeki politikanın şaşırtıcı olacağını söyledi. Bunun ne olduğunu hep beraber göreceğiz.”
Kredi talebi azaldı mı?
Kredi iştahında bir kesilme veya daralma hiç görmüyoruz ki biz yüzde 16’ya yakın büyüdük. BDDK verileri yıllık büyümeyi şu anda yüzde 27’lerde gösteriyor. Bizim hedefimiz yüzde 30.
Dünyadaki hareketlerden sonra kredi talebinde bir yavaşlama görmedik. Anadolu ile İstanbul farklı tepki veriyor. Anadolu’daki müşterilerimizin daha çok günlük ihtiyaçlara göre kredi talebi oluyor.
Sizin planınız nedir?
ABD’nin hareketi fiyatlara yansıdı. 6 Eylül’de istihdam verileri açıklanacak ama gelişmekte olan ülkelerde daha fazla dalgalanma olmaz diye düşünüyorum. ABD yine para vermeye devam edecek ama bunun hızını yavaşlatacak.
MB’nin açıklamalarıyla daha yumuşak bir süreç olacak. ABD bizi negatif etkileyecek mi, elbette etkileyecek. Hızlı bir geri dönüş beklemek çok fazla bir iyimserlik olur.
Banka komisyonları tartışma konusu. Burada bir standart olacak mı?
Rekabet edilebilir bir şablon olmalı. Standart olmalı. Müşteriyi şaşırtmamalıyız. Şok vermemeliyiz.Bilgilendirmeleri zamanında yapıp, net ve şeffaf bir şekilde kıyaslamalı tablolar sunabilirsek müşterilerde bu uygulamaya alışırlar. Servis sektöründe hizmet bedeli ise normaldir. (Milliyet/Kadife şahin)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)