Foto GaleriYaşamNane limon çayının faydaları nelerdir

Nane limon çayının faydaları nelerdir

33 / 33 Nane limon çayının faydaları nelerdir
09 Kasım 2016 - 14:49

Limon çayının zararları

Hamilelikte ve emzirme döneminde: Hamile kadınlar ve emziren anneler için limon çayı faydalı olabilir fakat kesinlikle doktora danışılmadan tüketilmemelidir.
Mide problemleri: Bazı insanlarda, limon çayının düzenli tüketimi mide ağrısı, ishal, irritabl bağırsak sendromu hatta ülser neden olabilir.
Alüminyumu emer: Eğer çayınıza limon eklediğinizde, çay alüminyumu vücutta emilir. Normal çay içildiğinde bu durum oluşmaz. Alüminyum ensefalopati, osteomalazi veya aplastik kemik hastalığı, proksimal miyopatiye yol açabilir ve vücutta toksite, enfeksiyon riskine neden olabilir.
Diş erozyonu: Düzenli olarak limon çayı tüketmek diş minesi erozyon belirtilerinin gözükmesine neden olabilir. Limon çayı sıcak değişimine hassas olan dişlerinizin sessiz katili olabilir.
Dehidrasyon: Aşırı durumlarda, limon bir idrar söktürücü olarak çalışmaktadır. Yani basitçe idrara çıkmak için sık dürtü ile vücuttaki su kaybını tetikler anlamına gelir. Oldukça sık limon çayı tüketmek vücutta dehidratasyona neden olabileceği için tehlikeli olabilir.
Osteoporoz: Limon çayı sessizce hayatın sonraki aşamalarında osteoporoza neden olabilir çünkü idrar yoluyla vücuttan büyük miktarda kalsiyumu dışarı atar.
Alzheimer: Yapılan çalışmalar hayatın ilerleyen aşamalarında Alzheimer hastalığı olma şansının limon çayı alımıyla bağlantılı olabileceğini ortaya koymuştur. Limon çayının düzenli tüketimi Alzheimer başlangıcı ile bağlantılı olabilmekte, beyinde plak birikimine neden olabilmektedir.
Tavsiyeler: Tüm bu yan etkiler ciddi olabilir, ancak tüm yapmanız gereken ılımlı olmaktır. Gün içinde 1 fincandan fazla limon çayı içilmesi önerilmemektedir. Mümkünse sabah mide boşken limon çayı tüketmekten kaçınılmalıdır.  


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)