Foto GaleriYaşamNane limon çayının faydaları nelerdir

Nane limon çayının faydaları nelerdir

32 / 33 Nane limon çayının faydaları nelerdir
09 Kasım 2016 - 14:49

Nane çayının zararları

Gastro- özofageal reflü hastalığı olan kişilerin nane çayı içmesi önerilmemektedir. Kasların gevşemesine neden olacağı için mide içeriğinin yukarı doğru hareket etmesine sebep olabilir.
Eğer ilaç kullanıyorsanız nane çayını tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız ve nane çayını ilaç tedavisi sırasında aldığınız durumlarda neler olabileceğini kontrol ettirmelisiniz.
Günde 5-6 bardağı geçen nane çayı aşırı doz olarak nitelendirilmektedir. Bu şekilde tüketmekten kaçınmalısınız; fazla tüketirseniz ishale neden olabilir. Eğer fazla tüketmeye devam ederseniz düzensiz kalp atışı, baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk ve iştah kaybına neden olabilir.  
Hamilelikte nane çayı tüketimi: Nane çayının ve nanenin diğer formlarının hamilelik sırasında tüketilmemesi önerilmemektedir. “Gale Encyclopedia of Alternative Medicine” çalışmaları özellikle geçmişte düşük gibi bir durum yaşanmışsa nane çayı tüketimini kesinlikle önermemektedir. Nane çoğu anne için güvenli olsa da büyük miktarda da düşük tetikleyicisidir.
Çocuklarda nane çayı tüketimi: Küçük çocuklara ve bebeklere çok küçük dozlarda olsa dahi nane çayı vermemelisiniz. Nanenin sahip olduğu hoş kokulu yağ çocuklarda solunum problemlerine neden olabilir. Emziren annelerinde nane çayını tüketmemesi önerilmektedir.  


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)