Foto GaleriYaşamİşte çayın hiç bilmediğiniz faydaları

İşte çayın hiç bilmediğiniz faydaları

9 / 11 İşte çayın hiç bilmediğiniz faydaları
02 Kasım 2016 - 13:33

Yeşil Çayın Faydaları:

Yeşil çayın kullanımı özellikle son yıllarda diğer çay türlerinde olduğu gibi artmaktadır. Bunun ne önemli sebebi olarak son yıllarda obezite sorunun artması ve insanların kolay bir zayıflama yöntemi olarak yeşil çaya yönelmeleri olarak gösteriliyor.

Günümüzde yeşil çay neredeyse zayıflama ile eş anlamlı hale gelmiş durumda ama yeşil çayın sağlık açısından bir çok faydası var. Yeşil çayın sağlık açısından faydalarını şu şekilde sıralamamız mümkün.

Yeşil çay damar tıkanıklığını önleyebilir. Bunun bir sonucu olarak da düzenli yeşil çay tüketimi kalp sağlığını korur.

Tip diyabet dengesini yeşil çay koruyabilir, yeşil çayın diyabet hastalığını iyileştirdiğini söylemek doğru olmaz ama diyabet hastalığına yakalanma riskini azaltabilir.

Yeşil çağ bağırsak hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir, özellikle kolit hastalığının şiddetini azaltabilir.

Yeşil çay aynı zamanda cilt ve saç sağlığı için gerekli önemli besin maddeleri içerir, saç ve cilt sağlığını korur.

Yeşil çayın etkili bir antiokdisan olması serbest radikallerin yol açtığı hasarları giderebilir. Özellikle meme kanser, cilt kanseri, yumurtalık kanserine yakalanma riskini azaltabilir.

Bütün bunların dışında yeşil çayın zayıflamaya fayda sağladığını ve zayıflamayı teşvik ettiği düşünülmektedir.

Uyarı: Günde 2-3 fincan yeşil çay tüketimi sağlık açısından bir risk teşkil etmez ama 5-6 fincanın aşılması durumunda, halsizlik, kulaklarda çınlama, baş dönmesi ve karmaşık düşüncelerin oluşmasna neden olabilir.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde yeşil çay tüketimi hakkında farklı görüşler var. Biz önermiyoruz. En doğrusu bu konuyla ilgili olarak doktorunuza ayrıca danışmak.

Kalp ilaçları, antibiyotik, kan inceltme ilaçları, sakinleştirici ve anti depresan ilaçları kullanıyor iseniz mutlaka doktorunuza danışarak tüketmenizi öneririz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)