Foto GaleriGündemİstanbul'da 32 yılda bazı şeyler hiç değişmedi

İstanbul'da 32 yılda bazı şeyler hiç değişmedi

4 / 4 İstanbul'da 32 yılda bazı şeyler hiç değişmedi
18 Temmuz 2017 - 17:35

17 Ekim Perşembe günü ise sevinç yerini endişeye bıraktı.

Yağışların etkisiyle Elmalı Barajı'ndaki su seviyesi 10 metre yükseldi. Sürekli yağışın devam etmesiyle 6 metre daha yükselmesi halinde barajın taşacağı belirtildi. 

İSKİ Genel Müdürü Atom Damalı, taşacak suyun Göksu Deresi kanalıyla Boğaz'a akıtılacağını açıklarken deredeki 100'den fazla balıkçı motorunun çekilmesi için emir verdiğini söyledi. 

18 Ekim Cuma günü İstanbul'daki yağış nedeniyle acı haber geldi.  

Yağmur sularının örttüğü üstü açık kanal iki kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Otelde çalışan Hüseyin Gürbüz ve İlhami Özdemir işten çıktıktan sonra çay içti. Daha sonra taksiyle Sarıyer'deki evlerine giden iki arkadaş yolun kapanması nedeniyle araçtan indi. Caddenin yanındaki derin kanalı sığ su zanneden iki arkadaş sulara kapılarak kayboldu...

32 yıl sonra 18 Temmuz 2017'de, 1985'in yağış rekoru kırıldı. 32 yılda mega kentte bir çok şey değişti. Örneğin artık İstanbul'un susuzluk sorunu kalmadı. 

Ancak bazı görüntüler hiç değişmedi... 

Aniden bastıran yağmur yine şehri felç etti. Caddeler yine sular altında kaldı, trafik yine durdu, yüzlerce evi yine su bastı. 32 yıl önce hasar tespiti için kullanılan sandallar, 32 yıl sonra bu kez evlerinde mahsur kalan İstanbulluları kurtarmak için ortaya çıktı...

KAZIM ATAER - Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)