Foto GaleriEkonomiEylül ayı hisse önerileri (04/09/2014)

Eylül ayı hisse önerileri (04/09/2014)

6 / 10 Eylül ayı hisse önerileri (04/09/2014)
04 Eylül 2014 - 17:49

TAV Havalimanlari (TAVHL TI)

Atatürk Havalimanına yapılacak olan yeni uluslararası terminalin inşaatına Eylül ayında başlanacak


Atatürk Havalimanında THY’nin yeni kargo terminalinetaşınmasının ardından eski kargo terminallerinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan yeni uluslararası terminalin inşaatına Eylül ayında başlanacak. Yeni terminal için DHMİve THY arasında süren görüşmelere göre yeni yapılacak terminal ile ilgili iki adet plan şu anda tartışılıyor. Birincisi yeni yapılacak terminalin sadece transit yolculara hizmet vermesi, ikincisi ise hâlihazırdaki uluslararası terminale eklenerek uzun uçuşlara tahsis edilmesi planlanıyor. Seçilecek olan plana göre terminal inşaatı 12-18 ay sürecek. TAV’ın ise Atatürk Havalimanındaki, kontratında yeni yapılacak hiçbir yatırıma katılma zorunluluğu bulunmuyor. Bu yüzden yeni terminal inşaatının TAV’a ek bir yük getirmesini beklemiyoruz. Ancak DHMI yeni terminalin inşaat maliyetlerinin TAV tarafından karşılanmasını isterse de şirketin bu yatırım karşılığında ya nakit ödeme ya transit yolcu ücretlerinde artışya da yıllık ödenen kira miktarında azaltmaya gitmesini bekliyoruz. Terminal binaları tam kapasitede 70 milyon yolcuya hizmet verebiliyor. Ancak havalimanının transit yolcu merkezi olarak dizayn edilmemesi ve transit yolcuların bekleyebileceği bir alan olmaması havalimanında problem yaratıyor. Yeni yapılacak terminalin bu kapasiteyi arttırarak yaşanan sıkışıklığı bir miktar azaltacağını öngörüyoruz.

TAV, New York LaGuardia, Pakistan Lahore ve Suudi Arabistan’da Riyad ve Cidde havalimanı ihalelerine katılacak

TAV, New York LaGuardia Havalimanı ihalesinde son aşamaya kalan üç gruptan biri olurken ihalenin Ağustos sonunda ya da Eylül başında açıklanmasını bekliyoruz. Şirket, Suudi Arabistan’da bulunan Riyad ve Cidde Havalimanlarının da özelleştirme ihaleleriyle de yakından ilgileniyor. Hac ve umre ziyaretleri sebebiyle yüksek sayıda yolcuya sahip olan havalimanlarının alınması TAV’ın trafik rakamlarına da olumlu yansıyacaktır. Bunların haricinde Pakistan Lahore Havalimanı’nın alınması şirkete yeni fırsatlar doğurabilir.

AL önerimizi koruyoruz

TAV için uzun vadeli hedef fiyatımız 20,59TL ve AL olan tavsiyemizi koruyoruz. Her ne kadar hedef fiyatımız %15 oranında yükselme potansiyeline işaret etse de yaklaşmakta olan LaGuardia havalimanı ihalesinin hisse üzerinde olumlu bir etkisi olmasını bekliyoruz. Emsal şirketlerle kıyasladığımızda ise TAV’ın hedef değeri 26,9 TL olarak karşımıza çıkıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)