Foto GaleriEkonomiEylül ayı hisse önerileri (04/09/2014)

Eylül ayı hisse önerileri (04/09/2014)

4 / 10 Eylül ayı hisse önerileri (04/09/2014)
04 Eylül 2014 - 17:49

Halkbank (HALKB TI)

En beğendiğimiz banka. Halkbank, rakiplerine kıyasla daha yüksek net faiz marjı, düzenleyici kurumların karlılığı baskılayıcı hareketlerinden uzak KOBİ segmentindeki güçlü varlığı, yüksek bilanço likiditesi ve ucuz kamu mevduatına erişim ayrıcalığı ile en beğendiğimiz banka olmayı sürdürüyor. Bankanın hızlı yeniden fiyatlama kabiliyeti ve yüksek vadesiz mevduat ağırlığı sayesinde bu yıl net faiz marjının yatay kalacağını tahmin ediyoruz. Ücret ve komisyonlar tebliğinden en az etkilenecek isimlerden biri de Halkbank. Bankanın bu yıl net karında %4 ile sınırlı bir düşüş bekliyoruz. Ancak değerleme çarpanları birinci kuşak bankaların ortalamasına göre %20 ucuz kalıyor.

İkinci çeyrekte karlılık beklentilerden güçlü oldu


Halkbank 2Ç14’de 632 milyon solo net kar açıkladı. Bu rakam piyasa beklentisi olan Bankanın çeyreklik bazda net karı %19 artmış durumda. Hafifi artan marj, 1Ç’de net zarar olan ticari kar ve kur farkı kaleminin bu çeyrekte elde edilen alım-satım gelirleriyle pozitife dönmesi, iyi seyreden ücret gelir tabanı ve kontrol altında tutulan karşılık giderleri güçlü karı yaratan sebepler. Bankanın 2Ç’de aktiflerinin bir miktar küçüldüğünü görüyoruz, itfa eden menkul kıymetler, pahalı mevduatın bankadan ayrılmasına izin verilmesi ve bunun kısmı olarak repo fonlmasıyla telafi edilmesi bu sonucu doğurmuş gözüküyor.

Bu yıla ilişkin beklentiler korundu

Banka yönetimi 2014 için tahminlerini değiştirmezken özellikle faiz indirimleri sonrası bile 40 baz puan olan marj daralma tahminini koruması diğer bankaların tahminlerini iyileştirdiği bir ortamda bir miktar hayal kırıklığı yaratabilir. Bununla beraber bankanın seneye diğer bankalara göre oldukça iyimser sayılabilecek tahminlerle başladığını söylemekte fayda var. Marjların ikinci yarı fonlama maliyetlerinin düşmesiyle beraber kredi spredlerini olumlu etkilemesini bekliyoruz. TÜFE’ye endeksli menkul kıymetlerin ilk yarı kadar destek alınmayacak olsa da biz marjların bu sene 20baz puan daralma ihtimalinin halen güçlü olduğunu düşünüyoruz. Banka ayrıca bu sene net karın yıllık bazda yatay olabileceğini belirtti.

Halkbank için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz


Hedef değere %30 artışpotansiyel bulunmakta. Bu arada bankanın sigorta iştirak satışsürecinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefi paylaşıldı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)