Foto GaleriGündemGenelkurmay Başkanı o sabah böyle getirildi

Genelkurmay Başkanı o sabah böyle getirildi

12 / 16 Genelkurmay Başkanı o sabah böyle getirildi
04 Ağustos 2016 - 11:03

VATANDAŞ SOKAKLARA ÇAĞRILDI

Saat 23.00-00.00 arasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşları, darbe teşebbüsünü protesto için meydanlara davet etti. Bu dakikalarda meydanlara çıkmak için AK Parti teşkilatlarının SMS yoluyla uyarılabileceği, camilerde ezan veya sela okutturulabileceği, belediye başkanlarından da destek alınabileceği değerlendirildi ve bunun için hazırlıklara başlandı.

AK Parti Genel Merkezi'nden tüm teşkilata, "Sokaklara çıkmak için mesaj göndermeye hazır olun." talimatı verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı müftüler aranarak, sela veya ezan okunmaya başlanması için hazırlık yapmaları ve müftülerden, imamları hazır tutmaları istendi.

Saat 23.55'te İstanbul Atatürk Havalimanı'nda darbe girişiminde bulunanlar tarafından uçuş kontrol kulesine el konuldu ve uçuş trafiği durduruldu.

Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay'ın talimatı ile uluslararası basına darbe girişimine dair ilk bilgilendirme saat 00.18 ile 00.30 arasında yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CNN Türk canlı yayınına bağlanarak, halka sokağa çıkma ve darbe girişimine karşı direnme çağrısında bulunmasının ardından, yurdun tamamında halk darbe girişimine direnmek üzere, meydanlara akın etti. Darbe girişimine muhalefet partileri de tepki gösterdi, ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimine karşı açıklamalarda bulundu.

Saat 01.00'de Koordinasyon Merkezine, Atatürk Bulvarı, Hoşdere Caddesi ve Genelkurmay civarında 6 tankın araçları ezerek ilerlediği, Genelkurmay çevresinde ve karargah içinde çatışma çıktığı, Ankara Emniyet Müdürlüğüne uçak, helikopter ve tankla atış yapıldığı bilgisi geldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)