***BSOKE*** BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu
***BSOKE*** BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Uyum Durumu Açıklama Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor Bilgisi (Sayfa numarası, internet sitesinde yer aldığı menü adı)
Evet Kısmen Hayır İlgisiz
Sürdürülebilirlik Uyum Raporu
A. GENEL İLKELER
A1. Strateji, Politika ve Hedefler
A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından öncelikli çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) konuları, riskleri ve fırsatları belirlenmiştir.
X Entegre Yönetim Sistemi kapsamında (ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi) çevresel riskler ve etkiler yönetimi sağlanmaktadır. Bununla birlikte, sürdürülebilirlik kapsamında değerlendirilen konuların önümüzdeki yıldan itibaren çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) hedefleri, riskleri ve fırsatları belirlemek ve takip etmek amacıyla uygun organizasyonun oluşturulması hedeflenmektedir. -
A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından ÇSY politikaları (Örn: Çevre Politikası, Enerji Politikası, İnsan Hakları ve Çalışan Politikası vb.) oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Ortaklık yönetim kurulu tarafından ÇSY politikaları (Örn: Çevre Politikası, Enerji Politikası, İnsan Hakları ve Çalışan Politikası vb.) Batı Anadolu Grubu Yönetim Sistemleri Politikası'nda yer verilmektedir. Politikalar önümüzdeki yıl çalışılacaktır. https://www.batisoke.com.tr/yasal-bilgiler/the-management-systems-policy-of-bati-anadolu-group -
A1.2. ÇSY politikaları kapsamında belirlenen kısa ve uzun vadeli hedefler kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A2. Uygulama/İzleme
A2.1. ÇSY politikalarının yürütülmesinden sorumlu komiteler ve/veya birimler ile ÇSY konularıyla ilgili ortaklıktaki en üst düzey sorumlular ve görevleri belirlenerek kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A2.1. Sorumlu komite ve/veya birim tarafından, politikalar kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler yıl içinde en az bir kez yönetim kuruluna raporlanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A2.2. ÇSY hedefleri doğrultusunda uygulama ve eylem planları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A2.3. ÇSY Kilit Performans Göstergeleri (KPG) ile söz konusu göstergelere yıllar bazında ulaşma düzeyi kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A2.4. İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik konuları dahilinde iyileştirici çalışmalar yürütülmektedir. -
A3. Raporlama
A3.1. Faaliyet raporlarında ortaklığın sürdürülebilirlik performansına, hedeflerine ve eylemlerine ilişkin bilgi anlaşılabilir, doğru ve yeterli bir şekilde verilmiştir.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A3.2. Ortaklık tarafından, faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangileri ile ilişkili olduğuna ilişkin bilgi kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A3.3. ÇSY konularında aleyhte açılan ve/veya sonuçlanan, ÇSY politikaları açısından önemli nitelikteki ve/veya faaliyetleri önemli ölçüde etkileyecek davalar kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
A4. Doğrulama
A4.1. Ortaklığın ÇSY Kilit Performans ölçümleri bağımsız üçüncü tarafça doğrulanmış ve kamuya açıklanmıştır.
X ÇSY performansına yönelik hedefler ve performans değerleri her yıl Entegre Yönetim Sistemleri kapsamında üçüncü taraf bağımsız denetçiler tarafından denetlenmektedir. Bununla birlikte, ulusal düzeyde Çevre Mevzuatı?na uyumun uygunluk değerlendirmesi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerle gerçekleştirilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. -
B. ÇEVRESEL İLKELER
B1. Ortaklık, çevre yönetimi alanındaki politika ve uygulamalarını, eylem planlarını, çevresel yönetim sistemlerini (ISO 14001 standardı ile bilinmektedir) ve programlarını kamuya açıklamıştır.
X Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği, Enerji ile Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri kurulmuş ve belgelendirilmiştir. Yönetim sistemleri entegre olarak idame ettirilmekte olup, bu kapsamdaki politika ve diğer dokümantasyon entegre olarak uygulanmaktadır. https://www.batisoke.com.tr/yasal-bilgiler/the-management-systems-policy-of-bati-anadolu-group https://www.batisoke.com.tr/yasal-bilgiler/bati-anadolu-grubu-bilgi-guvenligi-politikasi -
B2. Çevre yönetimine ilişkin bilgilerin verilmesinde hazırlanan çevresel raporlara ilişkin olarak raporun kapsamı, raporlama dönemi, raporlama tarihi, raporlama koşulları ile ilgili kısıtlar kamuya açıklanmıştır.
X Çevre Mevzuatı kapsamındaki yükümlülükler (sera gazı raporlarının bildirimi, atıkların bildirimi, emisyon teyit ölçümlerinin yaptırılması, atık yakma periyodik ölçümlerinin yaptırılması gibi) mevzuatta belirlenen periyotlarda yerine getirilerek gerekli bildirimler aksatılmadan zamanında yapılmaktadır. -
B4. Menfaat sahipleri (Yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve çalışanlar gibi) bazında performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilen çevresel hedefler kamuya açıklanmıştır.
X Bu tür hedeflerin performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilmesi önümüzdeki yıllarda değerlendirilecektir. -
B5. Öncelikli olarak belirlenen çevresel sorunların iş hedeflerine ve stratejilerine nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Kurulan ve idame ettirilen ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kapsamında Önemli Çevresel Boyutların belirlenmesi ve bu boyutların gerekli önlemler ile kontrol altına alınarak çevreye zarar verilmemesi veya yasal sınırlar dahilinde en az düzeyde zarar verilmesi kapsamında hedefler belirlenmekte olup, bu hedefler aksiyon planları ile takip edilerek sorumluları tarafından belirlenen termini içerisinde tamamlanmaktadır. Ayrıca, kurulan bu yönetim sisteminin uygunluğu Türk Standartları Enstitüsü tarafından denetim sürecine tabi tutulmaktadır. Kamuya paylaşımı önümüzdeki yıllarda değerlendirilecektir. -
B7. Operasyon süreci dahil ortaklık değer zinciri boyunca tedarikçi ve müşterileri de kapsayacak şekilde çevresel konuların nasıl yönetildiği, iş hedeflerine ve stratejilere nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Entegre yönetim sistemleri kapsamında operasyon sürecindeki tedarik zinciri boyunca tedarikçi değerlendirmesi yapılmakta olup, değerlendirme sonucunun yayımlanması önümüzdeki yıllardan itibaren değerlendirilecektir. -
B8. Çevre konusunda ilgili kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının politika oluşturma süreçlerine dahil olunup olunmadığı ve bu kurum ve kuruluşlarla yapılan iş birlikleri kamuya açıklanmıştır.
X Yürütülen faaliyetler ve iş birlikleri üst yönetim raporlarında paylaşılmaklatadır. Sürdürülebilirlik organizasyonun yapılandırılması sonrası raporlarda yayınlanması hedeflenmektedir. -
B9. Çevresel göstergeler (Sera gazı emisyonları (Kapsam-1 (Doğrudan), Kapsam-2 (Enerji dolaylı), Kapsam-3 (Diğer dolaylı), hava kalitesi, enerji yönetimi, su ve atık su yönetimi, atık yönetimi, biyoçeşitlilik etkileri)) ışığında çevresel etkileri ile ilgili bilgileri dönemsel olarak karşılaştırılabilir bir şekilde kamuya açıklanmıştır.
X Sera Gazı Emisyonlarının İzlenmesi ve Raporlanması kapsamında Kapsam-1 emisyonu hesaplanmakta, Kapsam-2 (Enerji dolaylı), Kapsam-3 (Diğer dolaylı), hava kalitesi, enerji yönetimi, su ve atık su yönetimi, atık yönetimi, biyoçeşitlilik etkileri) ışığında çevresel etkileri ile ilgili bilgiler önümüzdeki yıl itibariyle hesaplanması hedeflenmektedir. -
B10. Verileri toplamak ve hesaplamak için kullanılan standart, protokol, metodoloji ve baz yıl ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X Verilerle ilgili bilgilerin toplanması ve hesaplamalar ilgili yasal mevzuat ve standartlar çerçevesinde yapılmaktadır. -
B11. Önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak rapor yılı için çevresel göstergelerinin artış veya azalışı kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
B12. Çevresel etkilerini azaltmak için kısa ve uzun vadeli hedefler belirlenmiş, bu hedefler ve geçmiş yıllarda belirlenen hedeflere göre ilerleme durumu kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
B13. İklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulmuş ve planlanan eylemler kamuya açıklanmıştır.
X Kurumsal karbon ayak izi hesaplama çalışmalarının önümüzdeki yıldan itibaren yapılması planlanmaktadır. Gerçekleştirilecek çalışma sonrası iklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulması ve eylemlerin planlanması çalışılacaktır. -
B14. Ürünler ve/veya hizmetlerin çevreye potansiyel olumsuz etkisini önlemek veya bu etkileri minimuma indirmek amacıyla program ya da prosedürler oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X 14001 standartı ürün yaşam döngüsü kapsamında şirket sunduğu ürünlerinin çevre performansını takip etmektedir. -
B14. Üçüncü tarafların (örn. tedarikçi, alt yüklenici, bayi vb.) sera gazı emisyon miktarlarında azaltım sağlamaya yönelik aksiyonlar alınmış ve bu aksiyonlar kamuya açıklanmıştır.
X Kurumsal karbon ayak izi hesaplama çalışmalarının önümüzdeki yıldan itibaren yapılması planlanmaktadır. Gerçekleştirilecek çalışma sonrası iklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulması ve eylemlerin planlanması çalışmaları esnasında dikkate alınacaktır. -
B15. Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları kamuya açıklanmıştır.
X Entegre yönetim sistemleri kapsamında çevresel etkileri azaltmaya yönelik hedefler belirlenmekte, 14001 yönetim sistemleri kapsamında performans tabloları ile takip edilerek fayda/kazanç, maliyet tasarrufu sağlanmakta ve üst yönetime düzenli olarak raporlanmaktadır. Kamuya önümüzdeki yıllarda açıklanması değerlendirilecektir. -
B16. Enerji tüketimi (doğal gaz, motorin, benzin, LPG, kömür, elektrik, ısıtma, soğutma vb.) verileri Kapsam-1 ve Kapsam-2 olarak kamuya açıklanmıştır.
X Söz konusu veriler takip edilmektedir ancak kamuya açıklanmamıştır. -
B17. Raporlama yılında üretilen elektrik, ısı, buhar ve soğutma hakkında kamuya açıklama yapılmıştır.
X Atık ısı santralinde yapılan elektrik üretimi sürekli takip edilmekte ve yönetime raporlanmaktadır. Kamuya önümüdeki yıllarda açıklanması değerlendirilecektir. -
B18. Yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusunda çalışmalar yapılmış ve kamuya açıklanmıştır.
X Söz konusu çalışmalar yapılmaktadır ancak kamuya açıklanmamıştır. -
B19. Yenilenebilir enerji üretim ve kullanım verileri kamuya açıklanmıştır.
X Yenilenebilir enerji üretim ve kullanımı tesis bünyesinde yer almamaktadır. -
B20. Enerji verimliliği projeleri yapılmış ve enerji verimliliği projeleri sayesinde elde edilen enerji tüketim ve emisyon azaltım miktarı kamuya açıklanmıştır.
X Entegre yönetim sistemi kapsamında enerji verimliliğini sağlayan projeler geliştirilmekte ve üst yönetime raporlanmaktadır. Kamuya önümüzdeki yıllarda açıklanması değerlendirilecektir. -
B21. Su tüketimi, varsa yer altından veya yer üstünden çekilen, geri dönüştürülen ve deşarj edilen su miktarları, kaynakları ve prosedürleri kamuya açıklanmıştır.
X Tedarik edilen su miktarının takibi ürün başına yapılmaktadır. Tüketilen su miktarındaki değişimler analiz edilerek gerekli durumlarda iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. -
B22. Operasyonlar veya faaliyetlerinin herhangi bir karbon fiyatlandırma sistemine (Emisyon Ticaret Sistemi, Cap & Trade veya Karbon Vergisi) dâhil olup olmadığı kamuya açıklanmıştır.
X Emisyon Ticaret Sistemi Türkiye?de henüz uygulamaya başlanmamıştır. -
B23. Raporlama döneminde biriken veya satın alınan karbon kredisi bilgisi kamuya açıklanmıştır.
X Emisyon Ticaret Sistemi Türkiye?de henüz uygulamaya başlanmamıştır. -
B24. Ortaklık içerisinde karbon fiyatlandırması uygulanıyor ise ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X Emisyon Ticaret Sistemi Türkiye?de henüz uygulamaya başlanmamıştır. -
B25. Ortaklığın çevresel bilgilerini açıkladığı platformlar kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
C. SOSYAL İLKELER
C1. İnsan Hakları ve Çalışan Hakları
C1.1. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye?nin onayladığı ILO Sözleşmeleri ve diğer ilgili mevzuatı kapsayacak şekilde Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulmuş, politikanın uygulanmasıyla ilgili sorumlular belirlenmiş ve politika ile sorumlular kamuya açıklanmıştır.
X Batı Anadolu Grubu Entegre Yönetim Sistemleri Politikasında İnsan Hakları ve Çalışan Hakları içeren bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca İnsan Kaynakları Politikası, Eğitim Politikası içerisinde de yer almaktadır. Politikalar önümüzdeki yıl çalışılacaktır. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/insan-kaynaklari-politikasi_5d249e4c6d47d.pdf -
C1.2. Tedarik ve değer zinciri etkileri de gözetilerek adil iş gücü, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, kadın istihdamı ve kapsayıcılık konularına (cinsiyet, ırk, din, dil, medeni durum, etnik kimlik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ailevi sorumluluklar, sendikal faaliyetler, siyasi görüş, engellilik, sosyal ve kültürel farklılıklar vb. konularda ayrım yapılmaması gibi) çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X Batı Anadolu Grubu Entegre Yönetim Sistemleri Politikasında İnsan Hakları ve Çalışan Hakları içeren bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca İnsan Kaynakları Politikası, Eğitim Politikası içerisinde de yer almaktadır. Politikalar önümüzdeki yıl çalışılacaktır. chrome-chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/insan-kaynaklari-politikasi_5d249e4c6d47d.pdf chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/egitim-politikasi_5d249dcda4207.pdf -
C1.3. Belirli ekonomik, çevresel, toplumsal faktörlere duyarlı kesimlerin (düşük gelirli kesimler, kadınlar vb.) veya azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınan önlemler kamuya açıklanmıştır.
X Batı Anadolu Grubu Entegre Yönetim Sistemleri Politikasında İnsan Hakları ve Çalışan Hakları içeren bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca İnsan Kaynakları Politikası, Eğitim Politikası içerisinde de yer almaktadır. Politikalar önümüzdeki yıl çalışılacaktır. chrome-chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/insan-kaynaklari-politikasi_5d249e4c6d47d.pdf -
C1.4. Ayrımcılığı, eşitsizliği, insan hakları ihlallerini, zorla çalıştırmayı ve çocuk işçi çalıştırılmasını önleyici ve düzeltici uygulamalara ilişkin gelişmeler kamuya açıklanmıştır.
X Batı Anadolu Grubu Entegre Yönetim Sistemleri Politikasında İnsan Hakları ve Çalışan Hakları içeren bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca İnsan Kaynakları Politikası, Eğitim Politikası içerisinde de yer almaktadır. Politikalar önümüzdeki yıl çalışılacaktır. chrome-chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/insan-kaynaklari-politikasi_5d249e4c6d47d.pdf https://www.batisoke.com.tr/yasal-bilgiler/the-management-systems-policy-of-bati-anadolu-group -
C1.5. Çalışanlara yapılan yatırım (eğitim, gelişim politikaları), tazminat, tanınan yan haklar, sendikalaşma hakkı, iş/hayat dengesi çözümleri ve yetenek yönetim konularına çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X Şirketimizde çalışan mavi yakalılar Çimse-İş Sendikası üyesi olup, işveren tarafı ÇEİS Sendikası üyesidir. İki sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi iş yerimizde uygulanmaktadır. Batı Anadolu Grubu Entegre Yönetim Sistemleri Politikasında İnsan Hakları ve Çalışan Hakları içeren bilgiler bulunmaktadır. Ayrıca İnsan Kaynakları Politikası, Eğitim Politikası içerisinde de yer almaktadır. Politikalar önümüzdeki yıl çalışılacaktır. chrome-chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/insan-kaynaklari-politikasi_5d249e4c6d47d.pdf chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/egitim-politikasi_5d249dcda4207.pdf -
C1.5. Çalışan şikâyetleri ve anlaşmazlıkların çözümüne ilişkin mekanizmalar oluşturularak uyuşmazlık çözüm süreçleri belirlenmiştir.
X İnsan kaynakları yönetmeliği altında disiplin politikası başlığında çözüm süreçleri belirlenmiştir. -
C1.5. Çalışan memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak raporlanan dönem içinde yapılan faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X Çalışan memnuniyeti bireysel görüşmeler ile takip edilmekte, gerekli durumlarda anlık aksiyonlar alınarak devam edilmektedir. Önümüzdeki yıl çalışan bağlılığı anketi yapılması planlanmıştır. Önümüzdeki yıllarda yapılan çalışmaların kamu ile paylaşılması değerlendirilecektir. -
C1.6. İş sağlığı ve güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Batı Anadolu Entegre Yönetim sistemi Politikası kapsamında yayınlanmıştır. https://www.batisoke.com.tr/yasal-bilgiler/the-management-systems-policy-of-bati-anadolu-group -
C1.6. İş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla alınan önlemler ve kaza istatistikleri kamuya açıklanmıştır.
X İş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla yapılan farkındalık çalışmaları çeşitli platformlarda (toplantılar, dijital platform gibi) yayımlanmaktadır. Kaza istatistikleri takip edilmekte ve yönetim raporlarında sunulmaktadır. Tesis girişinde bulunan dijital panoda kazasız gün sayısı yayımlanmaktadır. -
C1.7. Kişisel verilerin korunması ve veri güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X İlgili politikalara linklerden ulaşılabilmektedir. https://www.batisoke.com.tr/yasal-bilgiler/kisisel-verilerin-korunmasi-ve-gizlilik-politikasi İlgili politikalara linklerden ulaşılabilmektedir. https://www.batisoke.com.tr/yasal-bilgiler/kisisel-verilerin-korunmasi-ve-gizlilik-politikasi -
C1.8. Etik politikası oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Batı Anadolu İş Etiği Kuralları benimsenerek, internet sitesinde açıklanmıştır. chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.batisoke.com.tr/uploads/document_files/etik-kurallar_5d249e2c548b7.pdf -
C1.9. Toplumsal yatırım, sosyal sorumluluk, finansal kapsayıcılık ve finansmana erişim kapsamındaki çalışmalar açıklanmıştır.
X Eğitim kültür sanat başlıkları altında projelerimiz yürütülmektedir. https://www.batisoke.com.tr/kurumsal/sosyal-sorumluluk -
C1.10. Çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlenmiştir.
X Çevre Mevzuatı kapsamında her yıl tüm çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda eğitim verilmektedir. Ayrıca, kuruluşta kurulan ve idame ettirilen Çevre Yönetim Sistemi kapsamında da gerekli eğitimler verilerek kayıt altına alınmaktadır. -
C2. Paydaşlar, Uluslararası Standartlar ve İnisiyatifler
C2.1. Müşteri şikâyetlerinin yönetimi ve çözümüne ilişkin müşteri memnuniyeti politikası düzenlenmiş ve kamuya açıklanmıştır.
X Müşteri şikayeti değerlendirilmesi talimatı kapsamında müşteri memnuniyetini arttırıcı araştırma ve uygulamalar yapılmaktadır. Ayrıca müşteri memnuyet anketi talimatı kapsamında ölçme değerleme gerçekleştirilmektedir. İlgili süreç yönetim raporları içerisinde takip edilmektedir. -
C2.2. Paydaşlarla yürütülen iletişim (hangi paydaş, konu ve sıklık) hakkında bilgiler kamuya açıklanmıştır.
X Sürdürülebilirlik kapsamında değerlendirilen konuların önümüzdeki yıldan itibaren çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) hedefleri, riskleri ve fırsatları belirlemek ve takip etmek amacıyla uygun organizasyonun oluşturulması hedeflenmektedir. Organizasyonun yapılandırılması sonrası sürdürülebilirlik raporlaması kapsamında paydaşlarla yürütülen iletişim hakkında detaylı bilgilendirme yapılacaktır. -
C2.3. Raporlamalarda benimsenen uluslararası raporlama standartları açıklanmıştır.
X Sürdürülebilirlik kapsamında değerlendirilen konuların önümüzdeki yıldan itibaren çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) hedefleri, riskleri ve fırsatları belirlemek ve takip etmek amacıyla uygun organizasyonun oluşturulması hedeflenmektedir. Organizasyonun yapılandırılması sonrası sürdürülebilirlik raporlaması yöntemi belirlenecektir. -
C2.4. Sürdürülebilirlik ile ilgili benimsenen prensipler, imzacı veya üye olunan uluslararası kuruluş, komite ve ilkeler kamuya açıklanmıştır.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
C2.5. Borsa İstanbul?un ve/veya uluslararası endeks sağlayıcıların sürdürülebilirlik endekslerinde yer almak için geliştirmelerde bulunulmuş, çalışmalar yürütülmüştür.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
D. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ
D1. Sürdürülebilirlik alanındaki tedbirler ve stratejilerin belirlenmesinde menfaat sahiplerinin görüşlerine başvurulmuştur.
X İşbu raporda A1.1?de kısmen bahsedilmiştir. -
D2. Sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık etkinlikleri ve eğitimler ile sürdürülebilirlik konusu ve bunun önemi hakkında farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yapılmıştır.
X Eğitim kültür sanat başlıkları altında projelerimiz yürütülmektedir. https://www.batisoke.com.tr/kurumsal/sosyal-sorumluluk -
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1177180
BIST
-Foreks Haber Merkezi-