***FORMT*** FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sermaye Artırımından Elde Edilecek - Edilen Fonun Kullanımına İlişkin Rapor
***FORMT*** FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sermaye Artırımından Elde Edilecek - Edilen Fonun Kullanımına İlişkin Rapor )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Sermaye Artırımından Elde Edilecek / Edilen Fonun Kullanımına İlişkin Rapor
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bedelli Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Yerleri Hakkında Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.10.2020 tarih ve 2020/22 sayılı kararı aşağıdaki gibidir
Yönetim Kurulu'nun 21.09.2010 tarih ve 2020/19 sayılı karar ile bedelli sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirilecek gelirin aşağıdaki gibi kullanılması planlanmaktadır
a) Finansal borçların yapılandırılması 80.000.000- TL
Şirket'in Banka ve Finans Kuruluşlarına olan toplam kısa vadeli borcu 26.615.347,00 TL ve uzun vadeli borcu 28.785.581,00 TL'dir. Yine Şirketin ticari faaliyetleri gereği tedarikçilerine ve 3. Kişilere 42.756.366,00 TL kısa vadeli ve 790.000 uzun vadeli borcu bulunmaktadır.
Şirket öncelikle Bankalara olan borçlarını ödeyip faiz yükünden kurtulmayı hedeflemektedir. Yine Şirket vadesi geçmiş borçlarını ödeyerek piyasadan daha makul fiyatlarla mal tedarik etmek istemektedir.
a) İşletme sermayesinin güçlendirilmesi 40.000.000-TL
Şirket, masa sandalye üretimindeki artan işgücü ve ciro nedeniyle işletme sermayesine ihtiyaç duymasının yanında aşağıda planlanan yatırımlarını gerçekleştirdiği taktirde üretim kapasitesini iki misline çıkacağından bunun getirdiği işletme sermayesi ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle gerek hammadde gerekse yeni işçi alımı için ilave işletme sermayesine ihtiyaç duyulacaktır. Halihazırda özellikle çelik kapı tarafındaki vadelerin çok uzun olması da işletme sermayesi ihtiyacını arttırmaktadır.
b) Yatırımlar 90.000.000-TL
Şirketin halihazırdaki en büyük giderlerinden birisi kira ödemeleri konusundadır ve özellikle dayanıklı tüketim malları üretiminin yapıldığı fabrikanın mülkünün satın alınması hedeflenmektedir.
Yine ısıtıcı ve pişirici grubunun sektördeki rekabete ayak uydurabilmesi için yatırım ihtiyacı bulunmaktadır. Makine parkı, boyahane hatları, yeni teknolojiye uygun yeni fırın kalıpları alınması gerekmektedir.
Gerek dayanıklı tüketim tarafında gerekse Masa, sandalye aksesuar üretiminde temel girdilerden biri olan ve tedarikinde sorun yaşanan cam ile ilgili olarak cam işleme temperleme, rodaj tesisi yatırımı yapılması için de sermayeye ihtiyaç bulunmaktadır.
Öte yandan masa sandalye aksesuar tarafında metal kesimlerin nikelajlanması işlemi lojistik olarak ciddi bir sıkıntı yarattığı için bu üretimin gerçekleştirildiği fabrikada da nikelaj tesisi yatırımı planlanmaktadır.
Son olarak çelik kapı tarafında ileri teknoloji rollform sac makinası alınması planlanmaktadır
c) İş geliştirme 14.000.000-TL
Şirket geldiği nokta itibariyle, ev eşyası üretimi işinde belli bir aşama kaydetmiştir.
Şirket bir taraftan dekoratif nitelikleri ön planda çelik kapı üretirken, kapı aksesuarı ve tamamlayıcı ürün üretme kapasitesi de mevcuttur.
Diğer taraftan Şirket aşağıda detaylı olarak sayılan ev içi ısıtma ürünleri ve mutfak eşyası (fırın, set üstü ocak, davlumbaz) üretmektedir.
Şirket son dönemde dekoratif özellikleri ağır basan masa, sandalye, sehpa, dekoratif ev eşyaları üretmektedir. Yine Şirket bir çok ev aksesuarı ( ayakkabılık, askılık vb) üretebilmektedir.
Ürettiklerinin yanında Şirket, yine ev içi kullanıma yönelik bahçe mobilyası üretebilecek kabiliyete de sahiptir.
Tüm bu kabiliyetleri olan Şirket kendi mağazalarını açmak veya mağaza konusunda bayilikler oluşturarak beş büyük şehirde depolar oluşturmak ile ilgili ön fizibilite çalışmaları sürdürmektedir.
Planlanan dağılım, ürettiğimiz ürünleri 5 büyük şehirde (İstanbul Anadolu yakası ve İstanbul Avrupa yakası, Bursa, Ankara, Adana, İzmir) büyük depolar oluşturarak, bu şehirlerde ve çevre şehirlerdeki satış mağazalarına dağıtım ve tedarik sağlamaktır. Şehirde ve çevre şehirlerde mal satan mağazalar ürünlerin siparişlerini kamyon ya da tır bazında verememektedirler. Bu da üreticinin bu mağazalara lojistik sağlamasını güçleştirmektedir. Amacımız öngörülen satışı tır ya da kamyon bazında depolarımızda hazır bulundurup, günlük rotlar oluşturarak, dağıtım ağı oluşturmak ve mağazaların ayaklarına kadar lojistik hizmeti vermektir. Hem hızlı hem de çözüm odaklı olan bu yolla satışlarımızı yukarı taşıyacağımızı düşünmekteyiz. Yukarıda bahsi geçen 5 büyükşehir de 6 adet büyük depo oluşturmak, her depoya 2 adet araç tahsis etmek ve depoların içerisindeki stokları hazırlamak maliyet kalemlerini oluşturacaktır. Depolar kiralama yöntemi ile tutulacaktır.
Mevcut durumda satış ekibine ihtiyaç duyulmamaktadır. Çünkü çelik kapıda bayi ağı oluşturulurken ülkenin pek çok yerinde satış noktaları oluşturulmuştur. Bu noktalar aynı zamanda masa sandalye grubunun da satış noktalarını oluşturmaktadır. Kapı sektörü tıkanmaya devam ederse bu ekipten de açmayı düşündüğümüz depolara aktarma imkanımız vardır. Mevcut durumda satış ekibine bir yatırım yapmayı hedeflemiyoruz. Bu yatırımlar daha önceden firmamız tarafından yapılmıştır.
Ayrıca, Şirketin her iki fabrikasında kullanılan cam, plastik, deri kumaş ve metal malzemelerin değerlendirilmesi ve katma değer yaratılması için gelecekte geri dönüşüm tesisi kurulması değerlendirilmekte olup bununla ilgili fizibilite çalışmalarına başlanacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/882699
BIST
-Foreks Haber Merkezi-